Idyll i de småländska skogarna

image580

Så här fint var det när jag var och kollade på fotbollen häromdagen. Åkte med en av spelarna som ej var med pga brutet näsben i sista matchen och vilse i de småländska skogarna letade vi efter rätt avfart och körde fel några gånger innan vi hittade till planen. Man var tvungen att göra genom en bondgård för att komma till parkeringen, lite speciellt. Tyvärr förlorade vårt lag med 2-3 efter en spännande andra halvlek. S som envist spelade trots förkylning, föll ihop med hjärtklappning när matchen var slut och blev liggande på planen. Då blir man både rädd och arg över hans envishet. Men skam den som ger sig.

BloggSahara

image578

Här duggar inte inläggen tätt direkt. Befinner mig i en sorts bloggsvacka och vet inte om jag kommer fortsätta, samtidigt som jag vet att jag skulle sakna det. Jaja, vi får väl se vad som händer.
Det finns så mycket annat som lockar just nu än att sitta vid en dator, syrenerna blommar, himlen är blå och solen lyser. Jag firade mors dag med att hjälpa min egen kära mor och far att montera deras växthus, de har drömt om ett i många år och nu är det äntligen på plats. Kommer nog visa bilder när allt är färdigt och inrett. Nu ska jag kolla på fotbollsmatch (igen)  men solen skiner så jag gör det gärna. Hoppas bara min hjälte känner sig frisk nog att spela från start. Ha det gott och njut av den här tiden!

Tröttast

image577

Igår fyllde sambon år, 29 även om han hellre själv ser sig själv som 25 :). Kvällen spenderade han på fotbollsplanen, och åkte på första förlusten på säsongen, men när han kom hem väntade jag med paketer och varm rabarberpaj. Det var uppskattat. Igår var jag uppe tidigt och sjöng för honom med frukost på sängen och idag gick jag upp 05.15 för att skjutsa till flyget, så jag är trött och inte riktigt människa idag. Det är inte direkt min tid på dygnet.

image575

Trevliga Sofie, med bloggen
Syssla, har gett mig en utmärkelse, Kreativ blogger, Tack snälla du!
Kika gärna in och följ henne i den nya lägenheten.

Ljuva Ting

image573
Brukar inte vara med i tävlingar, men den här hos
Engla blev jag lite sugen på. Priset är ett presentkort på Ljuva Ting, där jag hittade en hel del fint. Tävlingskriterier? Att göra ett kollage med produkter från Ljuva Ting för max 500 kronor. Vad sägs om mitt för 269+169+31+31=500?! Har länge velat ha muggarna "dots" till min Filippa K muggsamling och det söta hängarparet hade varit fint i badrummet till smycken och dylikt.


Danska Green Gate

image572

Mammas växande Green Gate samling. De är inte bara vackra att titta på, de är goda att dricka ur också kopparna. Min favorit är nog den grönprickiga. Du hittar hela deras sortiment på
hemsidan . De har även en webshop, där de tyvärr endast skickar inom Danmark.

Ny webbutik Perlanliving

image571

Har blivit tipsad genom många andra bloggare om den härliga nyöppnade butiken Perlanliving.
Inte helt oväntat föll jag för flertalet produkter. Kopparna med grå stjärnor kommer hamna i varukorgen så fort de kommer in igen. Kommer passa perfekt på balkongen i sommar. Gillade även väggordet längst upp, har ingen plats för det idag men något att hålla i bakhuvudet. Kika in där du med och hitta dina favoriter!

Kollage med bilder från
PerlanLiving

Temavecka- Jord

image570image569

Då har temaveckan kommit till jord, fler bidrag hittar du på
Ellas inspiration. Mitt bidrag är vackra strandfynd från Danmark förra sommaren.

Familjens svarta sötnosar

image568
image567

Att vi har två katter som betyder väldigt mycket för oss har väl inte passerat obemärkt förbi, men dessa djur tillhör även de "familjen Sune".
Mini är syster och hennes sambs snart 2 åriga, svarta schäfer. Hon är en härlig liten dam med mycket personlighet och trots att hon ser lite ut som vargen i Bamse, så är hon väldigt snäll.
Och Bamse det är också namnet på mamma och pappas 9 åriga katt. Han älskar denna årstiden då han kan springa ut och in genom alla öppna dörrar i huset. Vintertid skakar han tassarna i regn och snö och går gärna inte ut i onödan. Snäll är han så det förslår och är lite för lat för att ens skada en liten fluga.
Ja djur betyder och har alltid betytt mycket i mitt liv och jag kan inte tänka mig ett liv utan. Både S och jag är sugna på hund i framtiden men min favoritras är dvärgschnauzer och S älskar Golden retrievers, så vi har lite olika kriterier :)

Temavecka- trä

image564

image565

Detta kommer lite sådär lagom sent och jag har bråttom men några av korten jag tog i helgen hemma hos mamma och pappa passar in på temat trä. Syrenen som blommar, äppelträdet i sin ljusrosa prakt och drivbänken av två gamla slitna fönster.
Kika in hos
Ellas inspiration och hitta fler bidrag till tema trä.

Temavecka-Vatten

image562
image563

Bilderna är inte nytagna, men passar väl in på temat vatten. Hos
Ellas inspiration hittar du fler bidrag med tema vatten.
Vatten på detta sätt har jag svårt att klara mig utan, har bott nära vattnet hela mitt liv och en sommar utan havet är ingen sommar!

Fräknar och citronsaft

image559
image560

I helgen har det varit sommar... med besked! Det har grillats, solats, druckits citronsaft och njutits för fulla drag.
Nu ska jag solvarm gå och lägga mig, men imorgon är det en ny vecka med ny inspiration och energi. Jag tänker hänga på temaveckan hos
Ellas inspiration med de fem elementen, först ut imorgon är Vatten.

Rosa espresso

image558

Ser med förväntan fram emot morgondagen, då jag ska göra något riktigt lyxigt på eftermiddagen. Jag ska på massage och floating, ska bli jätteskönt att gnugga bort stålbalken som ligger som ett ok över mina axlar. Har adrig varit på riktig massage innan så det ska bli intressant.

Koppen på bilden köpte jag till mamma när hon fyllde år förra året tror jag, ett riktigt traderafynd. Det finns åtta koppar i fyra olika färger, ljusrosa, cerise/vinröd, gula och gröna. Nästan så man ångrar att man gav bort dem, men de passar mycket bättre hemma hos mamma och pappa. Själv hittade jag liknande espressokoppar i en secondhandbutik i stan, som är helt guldfärgade, tyvärr bara två stycken.

A lizard

image557

Hittade den här lilla krabaten som trodde han skulle bo hos oss på jobbet, så jag sprang och hämtade kameran och lite infångarhjälp. När vi väl fick tag i honom gick jag med honom bort till skogen, så han kunde hitta sina kompisar igen. Har aldrig sett denna sortens ödla, någon som vet vad det är för art? De man brukar se i skogen är oftast bruna, inte gröna.

ps. ignorera mitt avskavda nagellack!

Tisdagstema- Orange

image555

image556

Kul med färger på
tisdagstema, orange har aldrig varit min favoritfärg, men jag gillar den mer och mer!

Föräldrarhemmet

image554

Lite bilder från besöket hos mamma och pappa häromdagen.

Bikini och grillpremiär

image552

image553

Vilken underbar helg! I fredags gick S och jag och tog en after-work-buffé, sedan gick vi vidare till några vänner och drack lite vin och umgicks. Kvällen slutade med ett besök på stadens nyinvigda uteställe i slottsparken. Det kommer absolut bli en sommarfavorit, med livemusik och god mat, det bästa.... vi ser det från vår balkong så det är inte långt. Lördagen var följdaktligen väldigt lugn, till kvällen då det bara var att ladda om batterierna och bege sig på 30 års fest på Öland. Jättegod mat, goda vänner och mysigt ställe.

I söndags bosatte vi oss på balkongen och spenderade halva dagen där, den är bra att ha, även om jag längtar efter gräs under mina fötter. Lite färg fick man med på köpet!
Har äntligen sytt ett överdrag av vaxduk till altanbordet/pallen och röda pelargoner har det dekorerats med, riktigt mysigt, nu ska bara trallen oljas.
På söndageftermiddagen åkte vi och kollade på fotboll hos en väns syster i hennes (och familjens) nybyggda hus.
Jag har även hunnit plocka ner sommarkläder och skor från vinterförvaring, nu ska det vädras och tvättas!

Skogsbärsmoothie

image551image550

Detta har blivit ett stående inslag på min frukostmeny men med olika ingredienser varje dag. Basen är youghurt, gärna naturell youghurt med vanilj eller citronsmak, sedan mixas det ner det som finns hemma för tillfället, jordgubbar, hallon, blåbär, citron, kiwi, banan, passionsfrukt, apelsiner och favoriten blodgrape. Ett tips bara är att inte använda förmånga smaker på en gång, tre till fyra olika frukter/bär räcker.
Den på bilden med härlig färg är gjord på citronyoghurt, frysta hallon och blåbär och nypressad citron, toppat med en passionsfrukt. Gör man smoothien på frysta bär utan att tina, blir den nästan lite glassig och så pass fast att man kan dekorera den.

Blekrosa rosor

image544

image548image547

Visst är färgen underbar!? De ser inte ut att lukta mycket men doften var nästan mer intensiv än riktigt röda rosor.
Hoppas ni alla haft en bra valborg och en bra start på våren. Tack för alla kommentarer som jag varit dålig på att svara på, blir så glad så det värmer.

Lilla rummet

image539
image543
image542

Jag har varit dålig bloggerska... igen. Har varit fruktansvärt osugen på att blogga men det beror nog mycket på att jag känner mig tidsstressad, försöker hinna med allt och det blir bara pannkaka, istället sitter jag och stirrar framför mig som en fåne. Har haft grym huvudvärk i snart 3 dagar, men nu börjar den så smått släppa och inspirationen stiger lite igen. Valborgsaftonen var därmed lugn för vår del, men började underbart med drink och blekrosa rosor från älsklingen när jag kom hem från jobbet. Tog en kort promenad bort till elden i kalmarsundsparken och gick och kollade på vackra hus, sedan somnade jag i soffan och vaknade av att S bar mig till sängen, han är stark han :)

Har nog inte visat så mycket av vårt extrarum här på bloggen men jag är inte riktigt nöjd med det rummet, det är svårmöblerat eftersom vi har en str extrasäng som soffa, men den är jättebra att ha när man har nattgäster. I det här rummet syr jag, betalar räkningar och även bloggar ibland, när jag inte sitter i soffan och gör det. På eftermiddagen är det skönt att lägga sig ner och vila lite här och inte behöva lägga sig i sovrummet.