God Jul & Gott Nytt 2009Imorgon åker vi till mina föräldrar och då börjar officiellt julen med klassisk uppesittarkväll med provsmakning av skinkan, sällskapsspel och kanske en liten nubbe att svälja ner maten med.  Sedan är schemat fullspäckat med familjerna, vänner, mys och god mat i flera dagar. Härligt!
Vill önska er alla en riktigt God Jul och på återseende under det nya året!

Kyrkan ocksåKyrkan har min händige morfar byggt och har sin givna plats under julen. Han har till och med snidat den lilla prästen på kryrktrappen. Den har även en inbyggd speldosa som spelar julmusik. Mammas dagbarn älskar att lyssna på den, så som vi gjorde när vi var barn.

Granen!Julkorten är skickade, paketen inhandlade och inslagna, glöggen urdrucken och granen klädd. Är det nu det är dags att luta sig tillbaa och njuta. Jag har lite svårt för att koppla av, men jag känner mig betydligt lugnare i kroppen idag än igår.
Älskar vår söta lilla gran, även om den inte slår förra årets. Tänkte dela med mig lite av bilderna från skogen när vi högg gran, men det får bli en annan dag. Imorgon är det julfest på jobbet och på lördag har vi lilljulafton.
Bilden på tomten i fönstersmygen är tagen på Kalmar slott när vi var på julbord. Otroligt stämningsfullt.


I väntan på julenVad gör jag istället för att blogga? Jo jag har faktiskt tagit tag i mitt pluggande, som är riktigt kul för övrigt! Nästan alla julklappar är klara, har bara Stefans kvar och så några småsaker. Så här tidigt har jag nog aldrig varit ute. Ikväll ska det bli julkortsverkstad. Jag ska plocka fram stämplar, glitter, lackstänger och fina dekorationer.

Rött och söttStolarna har fått sig en jul-makeover med härligt rött linnetyg, men förutom det är det nästan bara julstjärnorna i köksfönstret och en kudde i sovrummet som är röda. Förra året röd-vägrade jag och körde bara på vitt och silver, men någon liten detalj förhöjer julstämningen tycker jag.Så här såg vardagsrummet ut när  jag bytt de lila gardinerna mot härligt krispigt vita inför julen. Nu har jag även fått upp ett par stjärnor i fönstret och ljusslingor runt tavlan, men det får jag ta kort på en annan dag.

1:a advent 2008Har haft en fantastiskt mysig och stämningsfull helg. I fredags spenderade vi några timmar vandrandes på slottet, provsmakade karameller, delikatesser och glögg. På lördagen kom vänner till oss och vi bakade 7 sorters julgodisar och provsmakade glögg till kroppen höll på att ge vika av allt socker, men mysigt var det!