under construction

Ombyggnad pågår

Silver lining


JulaftonEn av Enyas många julklappar var den stora fina nallen som hon fick av gudfar. Nästan lika stor som henne själv.

MellandagsshoppingPerfekta saker att fynda på rea är strumpor och pyjamaser, det går alltid åt och är bra att köpa på sig.

Helgen är slut!Julen är slut för detta året och en tomhet infinner sig. Har gått igenom helgens bilder för att kunna dela med mig, men inser att jag är grymt missnöjd med fotograferandet. Inte en vettig bild. Däremot är vi väldigt nöjda med julen som varit. Julafton spenderades hemma hos mina föräldrar och juldagen här i Kalmar med Stefans familj. Många fina julklappar har vi fått. Det är så man baxnar när man tänker på allt. Givetvis har Enya fått mest paket och hon har nu många nya fina leksaker.
Jag har haft semester ett par dagar, men imorgon är det jobba igen, skönt med bara två jobbdagar denna veckan sedan är det helg igen.

Granen kläddJulklapparna är inhandlade och inslagna, granen klädd, skinkan griljerad, lussebullarna i frysen, fjärde ljuset tänt och hyacintdoften sprider sig i lägenheten. Sakta men säkert börjar julen infinna sig. Nedräkning till torsdag eftermiddag och ledighet med familjen.
Bara några småsaker kvar att fixa imorgon, sedan är vi redo, julen är välkommen!
Och så kan jag meddela att lillan mår mycket bättre. Efter sjukhusbesöket blev det bättre och bättre. Nu andas hon utan hinder och vi är glada att det var så lindrigt, det var tillräckligt skrämmande.

På akutenDet började igår men det var idag hon skrämde oss rejält genom att inte andas som hon skulle. Ringde sjukvårdsupplysningen som hade en kö på ca en timme, så vi åkte in till barnakuten istället. Där visade det sig att hon, precis som vi trodde hade  krupp. Hon fick hjälp av snälla läkare att andas in adrenalin och de kollade hjärta och syresättning, öron och svalg. Hon var så duktig vår tappra lilla tjej och fann sig i allt utom att bli fasthållen. Nu sover hon fint i vårt rum, där vi behåller henne över natten för att hålla koll på andningen, hoppas så att hon får sova!!

Äta själv
När man provar att äta själv, har man gröt både här och där, mest där.

Juligt
När jag tittar mig omkring här hemma känns det fjuttigt julpyntat, om man jämför med hemma hos mamma och pappa (bilderna ovan). Nästa år ska jag ha mer tid att lägga ner på att få det julmysigt. Nu räcker inte tiden och orken till åt allt jag vill göra. Förhoppningsvis kanske vi äger lägenheten vid den här tiden nästa år och har hunnit renovera en del. Just nu känns det ingen mening att göra fint i köket, för det ser ut som skrutt ändå. Nåja, fortsätter drömma om ett kök i vitt!

Barnkalas
E:s klänning/tunika kommer från Cubus och är både söt och skön.

Enya har hittat en ny önskejulklapp. Igår var vi på 2 års kalas för sötnosen Meja, i present hade hon fått detta keyboard som E blev väldigt förtjust i. Låter och blinkar och alldeles perfekt höjd.
Julklapparna är redan klara eftersom vi bestämt oss för att inte köpa så mycket, hon kommer få så det räcker ändå och hon fyller ju år också om inte alltför länge.

Bilderna är tagna med min nya telefon Nokia N8, och hittills är jag väldigt nöjd men har ju bara haft den sedan i lördags.  


SjukstugaÄr det möjligt att växa en decimeter på några dagar? För jag tycker verkligen det känns som det går så fort nu.  Varje vecka plockar jag bort urvuxna kläder i lillans skåp.

Jag började känna mig hängig i måndags kväll och mår fortfarande inte bra så jag fick tyvärr ställa in helgens Stockholmsresa. Enya blev också lite sämre idag, hon har varit hängig och snorig och jag är glad att jag inte tvingade henne att sitta i en bilstol halva dagen i det här vädret. Pappa Stefan är i Helsingfors med grabbarna så vi får klara oss utan honom. Vi har haft en jättelugn och mysig dag, som vi avslutade med en kort promenad till affären. Har inte varit ute på flera dagar så det var välbehövlig frisk luft.

Sveas dop

Förra lördagen döptes vår guddotter Svea. Veckan innan dopet gjorde jag inte så mycket annat än satt vid symaskinen. Lapptäcket tog sin tid men det blev uppskattat och det är ju det som är huvudsaken. Tog inga bra bilder på täcket men ett par med mobilkameran. Enya var tyst som en mus i famnen hos pappa under hela ceremonin och tittade storögt på alla ljuskronor och lyssnade på prästen. Hon kände kanske igen rösten från sitt eget dop :)

  


Nu är det jul här i vårt husDet lyser mest överallt i lägenheten, slingor som stjärnor, stakar och ljus

Vännerna 

Enyas små vänner är för roliga. Först har vi linslusen Sid och sen herr gåman Eddie och båda är de tokiga i TV :) Här står de båda tuffingarna och försöker byta kanal

Klädda för kylanBilderna är tagna för flera dagar sedan när det var betydligt mindre snö än nu, och med Stefans Iphone som jag tycker har lite för dålig kamera.

Mina hjärtan har varit ute och gått idag och även om jag hade behövt frisk luft fanns det helt enkelt inte energi till en promenad. Istället har jag legat på soffan och druckit julmust, i hopp om att piggna till inför helgens stockholmsresa.