Loppislycka

image434

Efter 5 minuter på loppisen i lördags var jag nöjd... då hade jag hittat dessa härliga frukostbrickor som jag bloggat om tidigare. Det fanns hur många fina som helst, och jag köpte även på mig några att ge bort som gå-bort-presenter. Det enda jag grämer mig över är att jag inte köpte de med molnen också, jag velade för länge, sedan var de slut. Fyndade även en gammal plåtburk i jättefint skick

image436

Nu ska jag städa undan lite inför helgen innan jag har ro att sitta här en stund till.

Ordlös onsdag- jägarinnan

image433

Vår vackra kattflicka Elsa spanar. Fler bidrag till Ordlös onsdag hittar du
här

Tisdagstema- ensam

image432


Ensamt var det i veckans
tema

Svarta favoriter

image431

Tack för de fina kommentarerna om mitt förra inlägg! Det har varit mycket familjetid och väldigt lite datortid de senaste dagarna, av förklarliga skäl. Innan ögonlocken faller ihop visar jag upp några av mina senaste favoriter här hemma. Svartvitt så klart. De söta muggarna som kom med en prenumeration på Sköna hem hade jag glömt bort, tills det kom ett paket med posten. De har redan hunnit bli flitigt använda och de två översta är våra favoriter. Den svarta kandelabern är julklapp från mormor och morfar, de kan köpa presenter de... fast de har så många att köpa till brukar de träffa rätt.
Ska visa upp mina superfina fynd från loppisen och IKEA i lördags också, bilder kommer!

Hand i hand

image430

Gösta sträckte ut sin hand och du tog den, nu är ni åter vid varandras sida!
Vi saknar dig!

Ordlös onsdag

image429

Solen sänker sig över min stad, sett från Ölandsbron. Härligt!
Fler bidrag till ordlös onsdag hittar du hos
Nejma i Marocko

Tisdagstema- Yta

image427

Fann
temat ganska svårt denna gången, därav den dåliga associationen. Ytan är fortfarande inte torr när bilden tas och är mitt senaste tavelprojekt. När jag var sjuk hemma blev jag rastlös och kladdade lite på den målarduk som legat hemma och samlat damm i något år eller så. Kommer nog bli fler projekt framöver.

Vårfräscht

image422

Idag har det dammats, putsats, bytts gardiner och piffats här hemma.
Har lagt på de nya påslakanen och det nya överkastet från Ellos, som jag för övrigt är mycket nöjd med. Simson ville gärna också vara med på bild.

    Lite närbilder

Tattooart

image421

Ja, det var detta vi gjorde igår. Det finns ingen bild på slutresultatet än, eftersom den inte blev klar, utan den får göras i två etapper. Vi kom fram till att S hade en tatuering när vi träffades och nu är antalet uppe i 6!!! Det hjälper inte att jag säger stopp och jag inser att det bara är att finna sig i det han vill göra och igår följde jag med och tittade för första gången. Det var faktiskt riktigt intressant att se hur motivet framträder på huden, och tatueraren är riktigt duktig, en sann konstnär, som även målar fina tavlor.

Grattis!

image419

Igår firade vi syster yster som avslutat det som jag började på, lärarlinjen. Jag hoppade av mina studier efter två år, inget beslut jag ångrar men idag är jag stolt över min syster som tagit sig igenom dessa åren, samtidigt som hon jobbat hårt. Numera kan hon titulera sig idrottslärare och jag önskar henne lycka till!
Idag har vi gjort något helt annat, men det är en helt annan historia...

Tisdagstema-Tre

image419


Vad passar väl bättre till
dagens tema tre-3 än just min 3 telefon (av märket Sony). Lite avskavd här och där, men jag gillar den röda färgen tillsammans med de guldiga detaljerna. Ringsignalen på denna telefon är för tillfället Ramones med "I wanna be sedated" och man blir glad när man man hör den. Väckarklockan på den är däremot inte lika populär, måste nog byta den snart, annars kastar jag nog telefonen i väggen en vacker morgon när den börjar ringa.

"Januari börjar året, februari kommer näst..."

image417

Januari är nog den månad på året jag tycker sämst om, man bara går och väntar på att året ska komma igång, våren ska börja och solen titta fram. Igår kom solen faktiskt fram en stund, så vi passade på att ta en långpromenad vid vattnet, det var skönt, friskt och vackert!


Ellos rea

image416

När jag nu varit hemma ett par dagar från jobbet börjar tristessen infinna sig. Tur att det är fredag, och en helg framför oss. Imorgon, förutsatt att jag mår bra, ska vi gå på Nyårsrevyn här i stan, och efteråt äta middag med S bror och hans familj, ska bli mysigt! Ikväll ska S och min lillebror gå och bowla och då passar jag på att smita ner till våra grannars katter, som vi passar för tillfället, och gör dem lite sällskap och kanske spelar lite Super Mario Bros på deras Wii =)
Passade på att slänga iväg en liten beställning från Ellos nu när de har super-rea. Det enda som inte var nedsatt var badrumsmattan, den grå, och det behöver vi verkligen en ny (med betong på BEHÖVER och hänvisar till gårdagens citat). Nej men faktiskt så slits de ut väldigt fort och nu när vi fick röda Lexington handdukar i julklapp, har vi ingen badrumsmatta som matchar, kan inte gärna ta den plommonlila till!

Kollage: Eget med bilder lånade från
Ellos


Veckans citat

image409

Tänkvärt! Oscar Wilde levde mellan 1854-1900 men detta citat är än mer aktuellt i dagens konsumtionssamhälle, mer än 100 år senare.

Bild: privat

Ordlös onsdag

image407


Fler ordlös onsdag hittar du hos
Nejma i Marocko

Horisontalläge

image406


Efter en sömnlös natt  insåg jag att vila stod på mitt schema idag. Har kvarterat mig på sängen i gästrummet med näsdukar, värktabletter och halstabletter och hoppas att vara mycket piggare imorgon. Känns som jag har hostat upp hela mig själv ut och in i tre nätter i sträck och det tar på krafterna, men jag är inte den enda sängliggande i dessa tider har jag en känsla av. Nåja, jag kanske orkar redigera lite bilder idag och planera framtida inlägg, så man får något gjort, blir så rastlös annars.

Tisdagstema-Flytt

image405


Snorar, hostar och andas tungt... men ett litet tisdagstemainlägg ska jag väl hinna med innan jag lägger mig, kom på det alldeles för sent. Vi flyttade ju för inte så länge sedan (i somras), men har inte direkt några bilder från själva flytten, däremot är det här kortet taget en av våra första kvällar i nya lägenheten och ger mig en speciell känsla, vi trivs verkligen här!

Veckans citat - Vänner

image404

Ny design?

Nu har jag städat bort julen från bloggen, vad tycks...är det för rosa? Kommentera gärna!


Ett nytt år-nya utsikter

Nu är det verkligen tjugohundraåtta och nya framtidsplaner skapas med en förhoppning om ett riktigt bra år. Så fort nyårshelgen är överstökad och granen åkt ut, brukar jag börja längta efter nästa höjdpunkt.... våren! I år är verkligen inget undantag, nu vill jag att det ska bli varmt soligt och ljust ute. Hittade ett fotokollage från i somras...

image399

2007 var ett år då jag tog mig lite i kragen, sade upp mig från mitt gamla jobb, fick ett nytt som jag trivs jättebra på och där man kan utvecklas, men jag skaffade mig också en ganska tidskrävande hobby- bloggen! Inför mitt nya jobb och flytten till större lägenhet började blogga för att få utlopp för mina kreativa tankar om inredning och allt annat vackert omkring mig. Detta året har jag även börjat fota väldigt mycket, och går sällan någonstans utan kameran. Dock inser jag mina begränsningar och längtar efter den dag jag kan önska mig eller köpa en egen systemkamera (kanske i 30-års present). Känner på mig att 2008 kommer bli ett härligt år!