TraderafyndHar mina små perioder då jag blir lite beroende av tradera. Det finns ju så mycket fint att fynda och eftersom bebisar växer väldigt fort går det ju fynda barnkläder som knappt använts. Den senaste veckan har jag fyndat denna pyjamas, den gula dunvästen och 3 bodys för runt 150 kr max.
Börjar känna att det hade varit jäkligt smidigt att ta reda på könet, det hade underlättat shoppingen, men nu är det bara ett par månader tills vi vet, får försöka handla könsneutralt innan. Även om det vi handlat hittills kanske mer går åt det pojkiga hållet. Jag har ju trott sedan början att det är en liten grabb därinne, och jag vet ju att chansen är 50/50, men jag skulle nog bli himla förvånad om det tittade ut en liten tjej. Om man nu ska tro på gamla skrockmetoder så säger både hjärtljud och magens form att jag har rätt.
Vad det nu blir spelar absolut ingen roll, bara den mår fint, den kommer älskas gränslöst oavsett.

BarnrummetHar inte mått så bra nu under ett par dagars tid, feber häromdagen och nu illamående så idag är jag hemma från jobbet och vilar, märker att kroppen mår bra av det.
De senaste veckorna har jag ju fixat lite i "lilla rummet" som ska bli barnrum så småningom. Det är långt ifrån färdigt men så här ser det ut i dagsläget. Det ska upp en ny taklampa, en vit (eller svart, vad tycker ni?) rya matta på golvet som blir mjuk att krypa på och knoppar ska på den nymålade byrån. En skön fåtölj att amma i ska stå i hörnet där byrån står nu och skötbordsdelen ska monteras på hyllan. Rummet ser mycket större ut nu när vi fick bort den stora extrasängen som stod här innan.
Både Stefan och jag är jättenöjda med skötväskan som beställdes från USA, syns vem som har valt den :)

Gamla saker får nytt livDet här 50-talssskåpet stod i en gammal sommarstuga innan jag bestämde mig för att ge det ett nytt liv. Snälla mamma och pappa har målta skåpet åt mig och i lördags kom det på plats. Som vanligt så vill de gärna behålla mina renoveringsobjekt som de hjälpt mig med, men det passade så himla fint i vårt sovrum och ger lite mer förvaring. Har bara slängt på lite saker så länge till jag vet hur jag ska ha det.

Litens sakerEftersom tankarna mest kretsar kring det lilla liv som ska komma till oss, blir bloggen naturligt även mer bebisorienterad. Hoppas det intresserar i alla fall en del av er som läser.
Ja, fler och fler saker börjar inhandlas till den lille ankomst. Inte helt oväntat så är skorna på bilden en present från litens morfar och morbror, och inköpta i England. Leksakerna är mina gamla BRIO klassiker som hängt med i många år och är lika fina än. I väntan på att lekas med pryder de det nyinköpta skötbordet/hyllan som skruvades ihop i söndags. På lördag kommer mamma och pappa föbi med resten av möblerna som har målats till barnrummet. Men än är det långt kvar, måste ju sysselsätta sig med något under tiden :)

Det växer och knakarIdag har det varit full rulle på lillfisen i magen heeela dagen, och ändå har jag inte druckit kaffe idag.
Den kanske passar på innan det blir allför trångt därinne. Var hos barnmorskan igår och allt såg bra ut även denna gång, både jag och bebis  följer kurvan, även om jag själv tycker att kilona börjar ticka på i en väldans fart. När jag var runt v.11-12 tyckte jag att jag redan var stor men kollar nu tillbaka på bilderna och skrattar, det är det roliga med att ha följt hela utveckligen med kameran. Speciellt nu de sista veckorna tycker jag det har hänt mycket. Eller vad säger ni?

Vår vagnBilder från www.brio.se

I lördags tog vi en promenad in till stan och kikade på barnvagnar nu när årets nya kommit in. Vi har klämt och känt på vagnar, och det var den här vi fastnade för från början och den blev det. Vi valde neutralt och kör på svart, både på liggdel sittvagn och babyskydd. Får pimpa till den med lite färg på täcke filtar och tillbehör, men det är lättare när liten tittat ut, och vi vet vem som gömmer sig i min mage.
Vi får hämta den lagom till mellandagarna, vilket känns bra av platsskäl, men jag hade gärna gått här hemma och sneglat på den :) även om det börjar kännas mer verkligt när den nu väl är beställd. Tänk att vår lille/a skrutt ska ligga och sussa däri, helt otroligt!

Dagens bloggtips:
http://irispappa.blogg.se 
En blogg om livet som pappa till lilla Iris. Att följa den får mig att längta ännu mer till liten är ute.

Höstmörker och biomörkerIdag efter en liten fönstershoppartur med bilen i regnet gjorde vi ett litet besök i biomörkret, och såg "Flickan som lekte med elden" Har ju läst böckerna så filmerna blir ju aldrig lika bra, men jag tyckte hel klart att den var bra och sevärd. Tog även kort på Stefan som var mycket nöjd med gårdagens cardiganinköp.Igår kväll hade jag taco och fotbollskväll med dessa stiliga herrar. Väldigt gott och trevligt, även om fotbollen blev en besvikelse.

Veckans mage v.26Fortfarande syns det inte så mycket framifrån, mer än utan kläder, men det växer på. Var hos barnmorskan för en vecka sedan och både jag och lillfisen mår fint, även om jag bara gapade när jag ställde mig på vågen. Jaja, det är ju för en god sak,  det är inte alltid man får en belöning efter att man gått upp i vikt :) Den här belöningen är ju värd allt i världen.

Drömmarna är mycket tydliga nuförtiden och inatt drömde jag att jag födde en liten gosse, hela 2 månader för tidigt. Var väl kanske därför man blev så nojjig när man vaknade och hade ont!?!

Liten i magen´s garderob börjar utökasFick detta underbara set av blivande mormor och morfar, fleecebyxor och mjuk gosig jacka med öronhuva. De kan inte låta bli att handla grejer till den lilla/e, och vi tackar inte nej :) Igår gjorde jag iordning en hylla i garderoben till Lillens saker som låg och drällde lite varstans. Eftersom mamma förbjudit mig att måla, får hon snällt ställa upp och pågående projekt är en klädbyrå och en rottingkista för leksaksförvaring som ska målas. Ska bli så härligt att få börja fixa i det blivande barnrummet.

Idag vaknade jag av en smärta under revbenen som bara ville ge med sig om jag låg ner, men jag ska strax åka till jobbet. Lite orolig blir man ju när det gör så ont, men det är tydligen inget farligt utan bara livmodern som växer och trycker på. Får ju inte klaga eftersom man varit befriad från allvarligare graviditetsbesvär hittills.

Och idag är det 100 dagar kvar till BF, imorgon är vi nere på tvåsiffrigt!