Katten lapar sol




image19

Mammas och pappas katt åldras med stil, inte kan man tro att han är snart 8 år. Det kändes nästan som att han visste att han skulle posa när jag slet upp kameran


Hemma hos: mamma & pappa

image17

och lite fler blommor...

image20

Som ni ser älskar jag blommor, trots det är mina här hemma ofta ledsna. Men det är roligt att köpa nya blommor, så det gör inget. Blåsipporna är årets första för min del.

Pippi på gult

image19

Så här när det lider mot påsk blir man allt lite sugen på gult. den söta lilla espressokoppen är en av de jag gav mamma i födelsedagspresent, det var två av varje färg i gul, klargrön, vinröd och ljusrosa.
Det var jättehärligt väder när jag var och hälsade på föräldrarna, satt ute på altanen i bara t-shirt och drack kaffe, det var underbart. Ljuset gjorde att jag hade kameran i högsta hugg och fotade när tillfälle gavs. Men jag vill poängtera att jag endast är amatörfotograf, som gör så gott jag kan.

Våffeldagen

               Bob Dylan

Idag är det Jungfru Marie Bebådelsedag, vilket betyder att vi svenskar äter en massa våfflor. Kom just på att jag het glömt bort att det även är tran dagen. Godisgrisar som vi är i vår familj har vi sedan jag och mina syskon var små, firat tran dagen. För er som inte vet var det innebär kan jag förklara att under natten mellan lördagen och söndagen på jungfru Marie bebådelsedag ska alla snälla barn hänga upp en strumpa med klädnypa i sovrummet och under natten kommer tranan in genom fönstret och lägger godis eller någon annan liten present i strumpan. Jag och min syster brukade ta pappas raggsockor, för att det skulle få plats så mycket godis som möjligt. Det är en lite mysig tradition som jag gärna vill föra vidare när jag själv får barn.

Igår var våra vänner och hälsade på här hemma och de hade med sig sin hund (som för övrigt heter samma som vår katt, Elsa) för första gången. Jag var lite orlig för detta första möte, men det gick över förväntan. Hunden Elsa är van vid katter och skötte sig exemplariskt, förutom när hon skulle hem och tömde katternas båda matskålar under några få sekunder utan uppsikt. Man kan inte annat än skratta, även om hon vet att man inte får göra så. Hon höll sig i sin bädd och kikade på katterna på avstånd. Katterna som är innekatter har aldrig sett en hund innan, så de höll sig på behörigt avstånd och bara betraktade den stora hunden, en Rhodesian Ridgeback. Jag hade trott att de skulle springa under sängen och lägga sig och skaka så det gick över förväntan. Och det var bara första mötet, så småningom kanske de till och med kan komma fram och hälsa på varandra, det är i alla fall min förhoppning.

Idag ska sambon iväg och spela trummor och jag ska åka hem till föräldrarna och äta våfflor. Ett par stycken slinker nog ner, även om jag inte är så överförtjust i dem. Tar nog med mig kameran så jag ska fråga mamma om jag får publicera lite bilder från deras fina hem, här på bloggen. Bjuder idag på en bild från vårt vardagsrum. Ha en bra dag alla våffelälskare!!!

Flera sängfantaster i vår familj

När jag skulle bädda med de nya lakanen villeElsa vara med, det blev en bedårande bild!

 image15


Systuga

Förra helgen var min första riktiga lediga helg och det var alldeles underbart. Mamma och jag tog en heldag med shopping på stan och några timmar på IKEA, så nu är jag stolt ägare till en egen symaskin. Satte igång med några projekt redan i helgen. Köpte tyg på Åhlens och klädde om köksstolarna och sydde en handduk av tyget som blev över. Eftersom symaskinen bara kommer i en kartong och inget fodral, sydde jag ett i tyg till den. Tyget var alldeles för slappt för ändamålet så jag ska göra ett nytt, men nu har jag koll på hur man gör. Här kan ni se resultatet på stolarna
image12      image13

Denna helgen ska vi hälsa på min kusin, hennes sambo och deras lilla dotter, snart 1 år. Hoppas det blir fint väder så blir det nog en promenad ner till vattnet. Det är väldigt fint i den lilla by där de bor. Efter det besöket ska vi till min lillebror (18 år) som är ensam hemma i helgen när mina föräldrar är på köpenhamnsresa. Vi ska laga tacos, hyra film och kanske sitta lite i solen på altanen om vädret tillåter. En helg att se fram emot med andra ord. Våren gör att allt känns så lätt och härligt!

Soffpotatis

Att gå upp kl 06.15 är verkligen inte min melodi, resultatet blir trött soffpotatis på kvällarna. Därav inte så mycket bloggande. En annan orsak kan också vara att jag numera har datorn som arbetsplats och därför försöker koppla av den när jag är hemma. Men idag var jag sugen på att visa upp en av mina presenter, skinnjackan från min älskling. Trivs redan jättebra i den, köpte ett par röda skinnhandskar till också, har kommit på att det är superskönt att köra bil med skinnandskar, man känner sig lite som en kvinnlig James Bond. 
            image10

Inte den bästa bilden, men det är ganska mörkt ute nu. Det är härligt att det går mot ljusare tider nu, man märker hur mycket gladare man blir av att se solen om dagarna. Och imorgon är det fredag igen, det är otroligt vad veckorna går fort!

Nöjd 27-åring

tulipan      svarta tulpaner 

Nu har jag firat födelsedag och är mycket nöjd. Igår kväll var mina och sambons familjer här och firade mig och jag fick många underbara presenter. Fick 2 st presentkort på IKEA och ska åka dit på lördag med mamma och handla upp dem. Har nästan bestämt mig för att köpa IKEAs symaskin för 595:-. En enkel maskin men det duger att sy up byxben på och sy kuddfodral och gardiner. Man kan förändra så mycket med textil och jag har länge önskat mig en symaskin, nu blir det budgetvarianten till jag har råd att köpa mig en dyrgrip. Resten av pengarna blir det nog gardiner och tyger och lite småsaker för.
Av S familj fick jag en stor tavla med New York motiv, som vi hade tänkt köpa när vi målat om, nu får vi nog skynda oss att måla så vi får upp tavlan istället.  Jag fick också en underbar cerise vas, svarta glasljusstakar av lillebror och en jättefin vårtröja/klänning av syster med sambo. Tulpanerna ovan fotade jag när vi firade mammas födelsedag för en vecka sedan. Har dille på blommor just nu, men det är väl för att man längtar till grön vår nu, och lite värme hade inte varit ovälkommet.
Det är inte idealiskt fotoljus nu, så jag får plåta presenterna i helgen, kanske tilsammans med lördagens shopping. Ska försöka hinna en snabb sväng till loppis också, kanske fynda lite. S ska till Stockholm i helgen så det kommer nog bli en hel del fixande här hemma. Min första hellediga helg, det ska bli oerhört skönt!

Presenterna

presenter
Nu har har äntligen lyckats ladda upp bilden på mina fina presenter. De underbara Filippa K muggarna med guldmönster fick jag av min förra chef med familj, samt 2 till av de svart vita kopparna av samma märke som vi redan hade 6 av. Perfekt att ha lite fler av en sort. Orkidén var från vännerna J och C, perfekt färg. De två turkosa Iittala skålarna kom mina gamla jobbarkompisar med och ljuslyktorna från Sia fick jag av sambons killkompisar. Min väninna J (och hennes man) har hört mina planer om den nya färgkombination till vardagsrummet, ljusgrå-svart-cerise och hade därför köpt blockljus med fat i accentfärgen. Måste bara måla om fondväggen( som nu är latte färgad) innan jag kan ändra om resten.
Nej nu ska jag nog ta och lägga mig, har inte vant mig vid att gå upp vid 6 än och imorgon är det en speciell dag, min födelsedag. Min och sambons familj kommer hit och firar efter jobbet, ser fram emot en mysig kväll!!

spegel spegel på bordet där...

image6

Mitt fina kollage med presenter jag fick igår går inte att ladda upp, antar att den är för stor... tråkigt. Den här gick ju att ladda upp i alla fall, tagit i vårt vardagsrum. Det är en spegel från IKEA som jag satt möbeltassar under och har fina saker på, dubbelt så fint!!

Födelsedagsfest

Det har varit mycket nu. Nytt jobb, gammalt jobb och massa födelsedagar. Har därför inte hunnit med allt jag velat, t.ex att sätta igång bloggen ordentligt. Har nu suttit och redigerat bilder i en timme och nu när jag ska ladda upp dem funkar det inte, man kan bli trött för mindre.
Igår var det fest, delvis avskedsfest för de gamla jobbarkompisarna, men också födelsedagsfest för vänner. Jag fyller nämligen år på tisdag (27 år, hu!). Festen var mycket lyckad, jag hade jättekul och alla verkade trivas. Maten gick åt fortare än man hann blinka. Hade gjort några olika sorters snittar och plockmat och det var faktiskt jättegott. Hämtade som vanligt inspiration från
arla.se.
Idag gick vi upp ganska tidigt och städade upp efter festen och har därför hunnit med mycket under dagen, vilket brukar vara ovanligt såna här dagar. Det var jättefint väder idag, som en kall vårdag, så vi tog en sväng in till stan, där vi tog en fika med syster yster och hennes sambo och några av vännerna som var på festen. Den tidiga morgonen tog ut sin rätt och nu sitter man och slöar i soffan, och senare blir det film. Kollar in lite snare och ser om det går att ladda upp bilderna.