Gott Nytt år!

image398

Imorgon smäller det... raketer, smällare och färgsprakande fyrverkerier. Det nya året firas in med middag med vänner och familj på restaurangen nere på hörnet, efter huvudrätten serveras dessert hos oss och här fortsätter även kvällen, ska bli jättemysigt. Har väl hunnit ungefär det jag ska idag, efterrätten står i kylen, så nu ska jag knyta mig och jag återkommer här nästa år (haha). Ha ett riktigt Gott Nytt År alla läsare!

Veckans citat

image397

Presenterar en ny kategori- Veckans citat, som jag ska försöka köra varje torsdag framöver. Först ut är ett citat som vi diskuterade på jobbet förra veckan...


God fortsättning!

image396

I fas med livet igen efter julhelgen, paketen är öppnade, julskinkan är slut, julstädningen äntligen gjord och räkningarna betalda (med förödande slag för kontot). Nu kan man pusta ut och inse att man faktiskt är ledig i 5 dagar till! På schemat står tjejträff, middag med föräldrar och svärföräldrar och nyårsfirande här hemma. Igår hade vi besök av svåger, svägerska och S guddotter, mycket härligt, då vi inte träffar dem så ofta, eftersom de övergivit oss för den stora staden med S. God mat, trevligt sällskap och mycket doftande i bebishår, hon är en riktig pärla den där Nellie, skrattar nästan jämt.
Lovar att ta tag i uppdateringen av bloggen nu när allt lugnat ner sig, har fått många kommentarer i jul från de som besöker mig dagligen att jag måste uppdatera oftare, så jag ska försöka bättra mig gott folk!

Vår fina lilla gran

image395

Vår söta lilla gran! Och fler paket under granen ska det bli...! Nu blir det lite myskväll med goda vänner.

Tisdagstema- Stor

image387



Häromdagen var det STOR(t) julgodisbak hemma hos oss, och det får representera stor i veckans tisdagstema. Det bakades saftklubbor, mintkyssar, snickerskakor, riskakor och polkagrisbräck. Urusel kvalitet på bilderna, men korten blev inte så bra i stearinljusens sken. Hela lägenheten var full med levande ljus,  julskivan med Ainbusk singers ljöd ur högtalarna och otaliga flaskor glögg gick åt.

Skogsmulle

image393

Som sagt var vi och högg gran igår. Vi hittade oss en söt liten gran, som var lagom nog att rymmas i en svart sopsäck, perfekt. På kvällen kläddes den med glitter, silvertofsar, silverkulor och vita pärlemoskimrande kulor, bilder kommer senare. Jag vet att det är tidigt tt klä den, vår tradition säger egentligen den 23, men vi kommer ju knappt vara hemma under julveckan, så vi vill hinna njuta av den lite. Nu har man äntligen lite julstämning!

Köttbullar, kroppkakor, rödbetssallad, skinka, prinskorv, julmust (och kanske en snaps)

image392

Ikväll blir det julbord, oj vad det ska frossas, har sparat mig hela dagen för att orka så mycket som möjligt.
Imorgon ska granen huggas och korv ska grillas vid stugan, mysigt! Dåligt med bloggande på sistone, alldeles för mycket på schemat. På återseende!

Kärlekens blomma

image394

Denna underbara ros har idag vissnat, men det har inte kärleken den symboliserar. S fick tre röda av mig för lite sen, och de är nog tilsammans med julstjärnorna i fönstret och några röda kuddar i gästrummet, det enda julröda hos oss denna jul.


Tisdagstema- Kök

image384

Ja, idag fick jag vrida lite på temat för att hitta en bild till det, då kameran är urladdad och jag inte kan ta nya. Det enda jag har att visa från mitt inte så roliga kök är något som hör till varje jul i vår familj. Vi syskon är numer vuxna, men varje år får vi varsin chokladadventskalender av mamma och pappa, och detta året är inget undantag, den finns i köket. Tyvärr fick jag inte öppna någon lucka idag, då jag var veckovill i söndags och öppnade dagens lucka av misstag. Nu sitter jag här hungrig och godissugen och försöker motstå frestelsen att öppna en annan istället.

2:a advent

image383

Idag lyser två ljus i adventsstaken och jag börjar känna mig redo för julen, nu har jag kommit ifatt lite här hemma och det ser ut som vi tänkt oss, bara granen som fattas och den ska huggas nästa söndag då jag, S, mamma och pappa ska upp till stugan och grilla. Hoppas på bra väder, annars blir det väl till att köpa en gran och det är absolut inte samma känsla som att ha sett ut den och kånkat på den själv genom skogen (och ja, vi har tillåtelse att hugga gran på de markerna).

Vet ni vad jag gjorde igår? Det var den 8 dec och jag badade i Kalmar Sund!!! Vi var på kallbadhus på Öland med goda vänner och jag som propsat på att jag absolut inte skulle bada, gjorde det inte bara en gång, eller två gånger, utan tre gånger, sista gången doppade jag även huvudet. Det var riktigt uppfriskande och efteråt åkte vi hem till vännerna och hade glöggmys, lagade mat och spelade spel, fantastiskt härligt. Elden sprakade i kaminen hela kvällen och t.o.m jag som alltid fryser hade blossande kinder och bara njöt.

Hoppade in som extrapersonal på mitt tidigare jobb igår och det gick bra, det var hyfsat lugnt för att vara så här snart före jul. Nu kurrar magen och jag ska väcka S, som lovat att laga raggmunkar till mig idag, sedan blir det myskväll. Trevlig andra advent!

1:a advent

image382

Det var en fantastisk resa till Göteborg i helgen, trevligt sällskap, god mat, shopping och lite fest. Det var egentligen inte tänkt att vi skulle gå ut på lördagen utan bara dricka vin och laga god mat hemma, men säg den plan som varar.... det slutade med att vi traskade hem vid 07 på söndagsmorgonen. Trodde inte riktigt att jag någonsin skulle orka vara uppe så länge igen, men har man kul så har man. På söndagen skulle vi ha gått på Lisebergs julmarknad, men stannade hemma inomhus och tittade på regnet utanför istället. Jag har i alla fall två julklappar avklarade, inte dåligt för att vara mig.

Nu är det S som är i Göteborg, men på jobb så jag är ensam till på fredag, gillar inte att det är så tomt och tyst. Själv är jag väldigt känslig just nu, allt känns motigt, himlen är mörk från morgon till kväll och julstressen smyger sig på. Fast egentligen har jag ingen julstress i år, har jobbat som en tok innan på jularna och i år har jag tagit 2 semesterdagar och är ledig i hela 11(!) dagar. På lördag ska jag hoppa in lite extra på mitt gamla jobb, men bara några timmar när det är som mest så det kan nog bara bli kul. Och sedan blir det glöggmys på Öland, med eventuellt kallbadhusbesök. Ska bli mysigt!

Tisdagstema-Horisont

image381

Bättre sent än aldrig med veckans
tisdagstema.... internet har strulat ända sedan jag kom hem från jobbet, så nu har jag fått koppla sladdar genom hela lägenheten för att få det att fungera, vad gör man inte.
Denna horisont är betydligt mörkare nu när jag kör hem från jobbet, dessutom ses den genom en trasig ruta. Fick ett stenskott på framrutan på pärlan häromdagen och det är så irriterande när vi nyss haft bilen inne på verkstad. Men men, bara att bita ihop...

Borta...

image380

Har försvunnit från bloggen ett tag men ibland behöver man ta en liten paus. Kommer tillbaka ikväll med tisdagstema och förhoppningsvis lite ny inspiration. Den fina stjärnan sitter i fönstret hos Ida, som jag besökte i helgen, och är inköpt på Bolagret i Göteborg.