Stor och litenNykittadÅkte iväg på lunchen idag för att köpa lite grejer till mig som saknas inför resan, men kom hem med två par skor och en solhatt till E. De ovan ville hon absolut inte prova men de guldiga sandalerna som var ett par nummer för stora ville hon glatt traska omkring i, med mamma och pappa i vardera hand.

Sötnosar på stranden
De senaste dagarna har man inte behövt så mycket kläder på sig men fotona är tagna för ett par veckor sedan. Det var en av de där första vårdagarna då allting ser extra vackert ut. Lyckades få några kort medan tjejerna satt still. Enya ville ner till vattnet och Svea var väldigt intresserad av att utforska pinnen.

NedräkningTrots att påskhelgen bjussat på mer än godtagbart väder, räknar vi ner dagarna till 2 veckors Greklandsvistelse med sol (förhoppningsvis), god mat och MASSOR av familjetid. Idag 9 dagar kvar!

Glad Påsk!
På bondgårdenSom Ölands djurpark fast i behändigare format. Enya och jag följde med Svea och Johanna och hälsade på på en bondgård. Vi klappade lammungar, dock fick jag inte detta på bild eftersom E skeptiskt klängde sig fast i min famn då tackorna bräkte. Vi hälsade på nyfödda kalvar och fjolårsföl, vi busade med hundvalpar och lekte i sandlåda och lekstuga. Behöver jag nämna att vi var helt slut när vi kom hem? Tack snälla Charlotta och Kenny för vi fick hälsa på!

En vårdag i solenBörjade med ett besök på pappas gym och fortsatte med lek i sandlådan och årets första grillning i stugan. Härliga tider!

Utelek
Hon vill helst vara ute hela tiden. Hon går och hämtar skorna själv och försöker ta på sig och protesterar (högljutt) när i ska gå in. De högljudda protesterna kommer ganska frekvent nu för tiden. Antar att det är någon utvecklingsfas där man säger nej nej och nej till ALLT. Förutom när det vankas mat eller "nam nam".
Sedan tror jag att naturen fixat det så fiffigt att samtidigt som de där trotsfaserna infinner sig, är det också utvecklingsfaser där man häpnar över allt som händer. Igår stod hon och övade arg-miner framför spegeln och när jag tittar på henne bara skrattar hon pillemariskt. Det är även mycket pussar och kel just nu. Slängpussar, godnattpussar, kompispussar, blötpussar och så ibland bara tittar hon upp på en och klappar handen lätt över kinden, just då känner man sig oövervinnerlig!

Mysplysch
Lillan har sällan mjukbyxor på dagarna, men på morgonen innan frukost och dusch/bad skruttar vi runt i myskläder istället för i pyjamasen. Blev så glad när jag hittade det härliga plysch/velour tyget i lokala tygbutiken när jag hälsade på mamma och pappa i fredags. Sydde genast en kjol och muddbyxor för hemmabruk till Enya samt en liten dregelscarf till en nyföding.

Colours of springTack vare en viss vän har jag badrumsskåpet fullt av små härliga färgklickar (ett par hade jag innan). Först ut att testas blir nog det gula som jag stått och hållt i innan.