Måndags grillning

Blev igår bjudna till en kompis föräldrar på grillning. När vi väl kom dit kom dagens regn (det obligatoriska) och maten fick grillas i ugn istället, men åh så gott!! Kycklig med Mango serverades med klyftpotatis och olika sorters sallader, till efterrätt bjöds det på hemlagad blåbärspaj och vaniljglass. Det blev sent och väckarklockan var inte populär imorse när den ringde, vaknade en halvtimme innan jag var tvungen att köra till jobbet. Men det var det värt!

image198 image201image199


Före-efter sovrummet

image190 

Inget i vår smak direkt, tur att vi fick alla rum målade!

image191

     

...Lite mer som vi vill ha det! Där jag står när jag tar efter kortet ska de omtalade dörrarna sitta, fortfarande inte ett spår av dem. På bilden av vitrinskåpet ser man även de obefintliga golvlisterna. Men de ska sättas dit tillsammans med dörrarna.

Pizzasug

En riktigt stor deg med massa ingredienser är vad som skulle behövas för att få mig i fas igen. Tur att vi ska äta det snart. Vår vän, M, är och tränar fotboll och när han kommer hem ska vi tre äta pizza (och kanske lite godis), dricka massa Cola och kolla på film.
Det blev inget Öland igår, vilket var väldigt synd, men det är inte samma tjusning när kvällarna är kalla som i Oktober. Från förmiddag till eftermiddag satt vi istället på uteservering (under tak) med kompisar och mamma och pappa kom förbi och tog en matbit med oss innan de skulle på 1 årskalas. På kvällen hade vi lite vänner här hemma och det avslutades med ett kort besök ute på stan. Mycket trevligt!


Sol vs. Moln

Nu är det mycket moln på bloggen, men jag måste bara visa hur häftigt vädret var nyss. Vår lägenhet har fönster i olika väderstreck och så här såg det ut på de olika sidorna.

image188

image189

Det är lite svårt att göra upp planer under sådana förhållanden.

Favoritsaker

image186
image187

Vas- present från mamma och pappa, köpt i Helsingör
Ljuslykta- present från svärföräldrarna


Öland= sommar!

image183       image184image182


Hoppas lite på sånt här väder ikväll, och det finns en lite chans att vi faktiskt kan åka till byrum idag, men vädret utanför fönstret ser onekligen oförutsägbart ut. Fler och fler moln dyker upp på himlen. Blir det inte så pass fint att vi kan åka, blir det ändå fest, kanske här hemma eftersom vi inte riktigt invigt lägenheten än. Vi får väl se vad som sägs nu på förmiddagen.

IKEA 2008

Syster Yster jobbar på sveriges största möbelvaruhuskedja, och meddelade glatt igår att den nya katalogen anlänt. Har bläddrat igenom nätversionen som hastigast, och har hittat en del godbitar. Vi behöver verkligen flera sittplatser i vardagsrummet, men vill inte ha för mycket IKEA möbler utan en blandning av material, tillverkare, prisklass och nytt och gammalt.
Blev dock lite sugen på denna:
image173image175

Men man kanske inte använder den så pass mycket att den är värd sitt pris. Det är bättre att satsa på något mer sittvänligt, men just nu har vi mer akuta behov, som nytt golv i hall och kök t.ex. Allt tar sin tid, var sak har sin plats, som Alfons pappa sa. Sängkappan blev beställd igår och följande saker fick följa med:

♦ svart/vit mönstrade påslakan på köpet +

image177image178

Väskan är en ren chansning, den var billig och givetvis inte äkta skinn, så den kan se plastig ut, men jag tyckte modellen var ganska lagom, inte för mycket detaljer.
Var också sugen på att klicka hem denna hylla till sovrummet, att ha böcker och dyl. i.

image180... men jag sansade mig för tillfället.

Bilder:
Ellos, IKEA

Tjejträff!

image181
Vad lycklig man kan bli av småsaker. Idag har tjejerna från mitt gamla jobb varit och fikat här, hur mysigt som helst. En av tjejerna har jag inte träffat sedan hon åkte till Nya Zeeland för 4-5 månader sedan och en annan tjej bor numera i Lund och kommer inte hem så ofta längre, så det fanns mycket snack och skvaller att ta igen. När man var yngre och gick i skolan umgicks man med vännerna mer eller mindre varje dag, men när man jobbar heltid blir det inte så mycket fritid på vardagskvällarna, utan det är på helgerna det händer saker. Men nu har vi redan bokat upp nästa "lillördag", fast inte bara vi tjejer. Ser redan fram emot det. Imorgon blir det 28 års fest på kolonin och på lördag är väl planen egentligen att vi ska upp till norra öland och tälta ett gäng. Var där för ett år sedan och det var som tagit ur en pripps blå reklam. Vit sand, solnedgång, sprakande brasa, lite värmande dryck och gitarr och sång till långt in på natten. Får väl hoppas att vädret har lust att ändra på sig!

Foto:Privat

Varför...

...är det så svårt att låta bli?

image170

och då menar jag godiset, inte tidningen som ligger under, den vill jag inte låta bli. Undrar om den nya Plaza interiör har kommit ut appropå det.
Vill egentligen bara gå och lägga mig och bläddra i H&M katalogen som kom idag och skvallertidningen som S hade med sig hem till mig, men jag har lite att fixa med innan läggdags. Hade tänkt beställa en sängkappa på nätet, har pratat om det sedan vi gjorde oss av med sänggaveln, men inte blivit av än. Som vanligt med mina planer. Det är faktiskt en av mina sämsta egenskaper, att jag har massa storslagna planer, som t.ex för vår lägenhet, men jag är urusel på att sätta dem i verket. Jag vet hur jag vill att det ska se ut här hemma, men ändå går det med en snigels hastighet framåt (kan även ha ekonomiska orsaker).

Fick förfrågan om att gå och se Eldkvarn som spelar här i stan imorgon kväll, låter jättemysigt, om bara vädret tillåter, vi sa att vi bestämmer oss imorgon när vi ser hur det ser ut. Inte fantastiskt kul att gå på utomhuskonsert om det spöregnar som det gjorde vid middagstid idag. Håller tummarna för solsken!

Rosévin och trubadurer

I fredags efter jobbet gick vi och åt tapas på restaurang, fantastiskt gott var det. Efter det gick vi till en kompis som bor i stan och har en mysig innergård. Där blev det rosévins drickande i goda vänners lag och mycket sång och gitarrspelade.

image169

Det är så härligt med musik och på våra fester är det ngt som aldrig saknas eftersom många av killarna båda spelar och sjunger. Det var en mycket härlig kväll men det tyckte inte huvudet dagen efter, när vi skulle till sommarstugan... De nyblivna föräldrarna och bebis Nellie har för några veckor framöver bosatt sig på landet, i stugan och vi var och hälsade på igår. Det var väldigt trevligt så vi blev kvar inatt och kom hem i förmiddags. Nu blir det bara vila!


Höstinspiration

Regnet piskar på fönsterrutan och jag är glad att sitta inomhus. Vi skulle ha åkt över till Öland idag och gått på after beach och träffat vänner på Strand hotell, men eftersom vi ska upp tidigt imorgon var det ingen idé att åka över bara för ett par timmar. Nu är vi glada för det beslutet... mycket glada! 
Vädret till ära har jag plockat mina favoriter ur Ellos och H&Ms höst/vinter kollektioner för lite inspiration

image168

Jag har ofta mycket svart och grått som bas i garderoben men varierar övriga plagg efter säsong. Höst för mig är rostrött, brunt och senapsgult, offwhite och mustiga färger som plommon och mörkgrön

image167


Rainbow sky

Vi har en fin utsikt från vår balkong, men ibland är den något alldeles extra, som härom kvällen.

image165

Inköp

image164

Nyaste köpet till vardagsrummet. Kudde från Indiska. Klassiskt svenskt mönster i nya moderna färger.  Me like!

Världens sötaste Nellie!

Familjen har fått tillökning! För ett par veckor kom världens sötaste tjej, Nellie, till världen och idag har jag för första gången fått träffa underverket. S har blivit farbror igen och jag blir ju därmed plastfaster. Alla säger jämt att bebisar är så söta, men faktiskt så är inte alla bebisar så jättesöta, inte som Nellie. Hon har perfekt format huvud, markerade ögonbryn, mörkbrunt hår och stooora fina ögon (som jag tror kommer bli bruna så småningom).

image163
Dessa kläder köpte vi i minsta storleken vi kunde hitta, men hon är tydligen en lång tjej och hade redan vuxit ur strl 50, så det får bytas, annars var det verkligen hennes färger. Köpte en liten dräkt från H&M´s organic cotton collection också och nyblivne farbror kunde inte låta bli att köpa mössa med Ramones på. Nu bor ju familjen i Stockholm så eftersom man träffar dem så sällan kommer man väl skämma bort den lilla flickan så fort man får möjlighet. Det är ju så kul med barnkläder!

Bilder från
Lindex


Snapsvisor och allsång

image162

Vad dagarna flyger förbi så här på sommaren... men man får njuta av varje sekund av värmen, snart kommer hösten. Blev ruskigt påmind om det idag när LaRedoute katalogen höst/vinter damp ned i brevlådan. Nog för att man alltid vill ha sommar, men lite mysigt ser det ändå ut med polotröjor, grovstickade strumpbyxor, tjocka tröjor och varma jackor. Bara man slapp frysa så förbaskat, det är nog bland det värsta jag vet...

... men nu är det som sagt fortfarande sommar och i fredags var det 50 års fest hemma hos mamma och pappa. Nästan hela tjocka släkten var där (jag har ganska stor släkt) och länge satt vi ute i trädgården och sjöng snapsvisor och hade allsång. När folk började röra på sig för att gå hemåt, plockade S upp gitarren och började spela Ramones "Do you wanna dance" och hela stället började gunga. Folk sjöng med, och började dansa, sedan fortsatte festen framåt småtimmarna. En mycket lyckad fest med andra ord och pappa var mycket nöjd.

Nu är även årets första dopp avklarat. Igår kväll tog vi en lång kvällspromenad och avslutade med ett härligt kvällsdopp, det var mycket skönt, även om jag är badkruka och inte ligger i så länge. Det gäller att passa på när andan faller på!


Underbara Pelargon

image158

image159

Blomutbudet i Danmark är fantastiskt. Här hemma kostar Mårbacka pelargoner runt 80 kr/st, i Helsingör hittade jag dessa för 10 kr/st, så jag köpte fyra till sovrummet. Jag har nämligen redan lyckats ta död på rosorna jag köpte dit för ett par veckor sedan. Det är bara att konstatera att jag inte har gröna fingrar, utan får köpa blommor oftare helt enkelt.

image160 image161

            Ljuslyktor från Helsingör              Tidningskorg, "inflyttningspresent" från S            


30 års fest

image156         image157

Det var en mycket lyckad fest vi var på igår, även om delar av femkampen regnade bort. Av förklarliga skäl fick vi lägga ner crocket och luftgevärsskytte, synd för jag hade sett fram emot det. Grenarna som var kvar var bollkastning (4 av 5 satte jag!) Mutterkastning (Jätteroligt) och pil. S lag vann så han fick ett paraply som jag fick nytta av på vägen hem. Festen var väl arrangerad, maten god, musiker som underhöll, lekarna roliga och födelsedagsbarnet i toppform. Idag är det lika tråkigt väder som igår så det kan nog bli ett par filmer och en repris med succén taconachos.

Söndagsångest!

Ser tillbaka på en underbar veckas semester (undantaget vädret) och söndagsångesten börjar infinna sig.

image146




     
   

Fredagskväll!

Hade tänkt dricka lite rosévin och mysa lite här hemma men S blev bjuden på killfest, så jag tar med mig en vinflaska och hälsar på syrran (som bor tvärs över gatan). En jobbarkompis till mig spelar med sitt band på ett cafe nere vid slottet ikväll och de andra på jobbet skulle dit och kolla så man kanske går dit en sväng. De spelar 60 och 70 tals godingar, och det är ju alltid kul att lyssna på. Ja, då får man väl hoppa in i duschen då. Ha en trevlig fredagskväll!

image144

Tid är pengar

Kan konstatera att en veckas semester går alldeles för snabbt, sedan i lördags har jag varit på kattutställning, varit på bröllop, haft mini-semester med 50 års firande i Danmark, idag 17 års kalas och på lördag 30 års kalas. Undrar varför så många fyller år just nu... hmm de verkar blivit "tillverkade" av vårkänslor, någon gång i skiftet mars-april.

image139

Sommartårta som bjöds hos mor och far innan (!) bröllopet i lördags

image140

Ganska stiliga va? S i ny kostym från Tiger och jag klänning från Fröken Söt

Brudparet glänste som sig så bör och allt var jättelyckat. Det var fantastiskt att vi alla tjejer och respektive var där, samlade igen för denna vackra högtid. Vi dansade sjöng till in på natten. Under kvällen var vi dessutom uppe på scenen allihopa, inklusive bruden i sin klänning och sjöng ´I will survive´ med Gloria Gaynor, som är vår sång från Kretaresan på sommarlovet mellan 2:an och 3:an i gymnasiet. Det var härligt att känna vår "girlpower" så starkt som man gjorde i det ögonblicket.

image141

En del av den fina tårtan, som för övrigt inte bara var bildskön utan även makalöst god

image142

Bruden shakar loss

image143

Och vid 02- tiden...


Semester!

Ja då har man semester i en vecka nu då, imorgon kl 7 bär det av till Nordsjälland. Det ska bli härligt att bara koppla av lite och komma hemifrån. På vägen dit ska vi stanna till i Helsingör och ta ett besök i mammas favoritaffärer där, de har varit där ganska mycket och hittar ganska bra. För övrigt hoppas jag att det kommer bli bättre väder så man eventuellt kan besöka stranden som inte ligger alltför långt ifrån där vi ska bo. Vore ju inte fel med lite sol på semestern, eller i alla fall ganska varmt. Har nästan bara packat sommarklänningar och shorts.

Idag har vi varit lite trötta efter bröllopet igår, som för övrigt var mycket lyckat, skriver mer om det när jag kommer hem. Istället för bakis-pizza blev det gratinerade nachos och det kommer bli en ny fredagsfavorit, riktigt gott. Man kan ha på lite vad man vill men vi hade tacoköttfärs, vitlöksklyftor, oliver, soltorkade tomater och TexMex ost.

image137image138

På återseende i slutet på veckan!