Gröt i det fria

Bilden tagen med Stefans Iphone midsommardagen i stugan.

Krusenstiernska Gården

Idag följde jag och Enya med pappa/morfar och fikade i Krusenstiernska trädgården. En oas i gamla stan i Kalmar, där man bakom det röda staketet kliver in i en blomstrande trädgård med massor av fikande människor i de gamla trädgårdsgrupperna. En varm dag som denna var det många som hade hittat dit. Själva satt vi mest i skuggan för lillans skull.

Sommarfint

Vardagsrummet har utökats med sittplatser. Schäslongen är 90 cm bred och fungerar perfekt att ligga hela familjen i än så länge och när vi har gäster kan man sitta två åt varje håll. Jag är nöjd med möbleringen och Stefan har hittat sin plats :)

Utan ord


Sommar och sol, ute som inne

Är barnsligt förtjust i brickor och några får nästan alltid stå framme. Pionen är från mamma och pappas trädgård och i bakgrunden nya duken från Nyblom o Kollén, som har helt underbara tyger.

Lilla skrivhörnan

Lillans "skrivbord är klart. Så här blev resultatet och nedan ses originalskick och insidans små fack som funkar perfekt till kritor en dag. Inreder Enyas rum lite bit för bit och har varit väldigt spretig med färger men nu bestämt att köra på rött som basfärg och kanske lite marinblått att komplettera med. Sedan är ju barnrum väldigt svåra att koordinera tycker jag. Det är lite väl att matcha leksakernas färg så de passar inredningen, även för mig.

I en rasande takt

Nu smäller det till med nya bedrifter varje dag.
Vi har sedan ett par dagar tillbaka en egen Gene Simmons som har tungan utanför munnen mer än innanför.
Hon har även hittat sina fötter och det är nya favvoleksaken, helst när blöjan är av, då når man dem mycket bättre.
Hon ligger inte längre kvar där man lämnar henne. Tittar man bort en sekund ligger hon med huvudet åt ett annat håll på filten.
Hon är också väldigt intresserad av vad vi äter och idag fick hon sin första smakportion med potatis och morot, det var smaskens. Mammas mjölk är inte längre hela världen utan man måste ju se vad som händer runt omkring samtidigt som man äter :)
Hon sitter själv utan stöd om så än bara för några sekunder, men det är på gång.
Som sagt, det händer mycket nu.

På en filt i skuggan

Underbara sommardag!!! Fika i gröngräset med vänner och barn. Grannarna i området var nog inte lika förtjusta som de tre vännerna som träffades, men vi hade det mysigt! Nu är sommaren här.