Loppislördag

Under gårdagen lyckades jag slita med mig S på loppis, det resulterade i några småköp. Bilden i bakgrunden är ett tyg som jag fyndade på tygutförsäljning och ska bli bordsduk till vardagsrummet, när det ska dukas upp för många.

image297

Hittade även ett luddigt tyg som kommer göra sig fint på hallpallen när den blir silverfärgad.
Katterna började genast slicka, bita och gosa in sig i det, så det kommer nog bli en favorit. Förhoppningsvis räcker det till att göra en kudde också.

Hjortar i hallen

Det har bara tagit 2 månader att få gjort, och att genomföra det tog 5 minuter, men nu har vi två extra klädhängare i hallen, i form av hjortar. Nu behövs ytterligare plats för våra skor. Och så hallgolvet förstås.... en sak i taget!

image296

Ljuva 50-tal

Vill gärna visa upp mitt senaste traderafynd,  6 st koppar med fat och riktigt tunn kant.
Hämtade hem dem i förrgår och ikväll blir det invigning efter maten. Är jättenöjd!

image294


Sommarens påminnelse

image293
Sommaren har ännu inte helt släppt sitt tag om oss, dessa somriga bilder fotades för en vecka sedan. Den gula dahlian med både stor och lite blomma tog jag med mig hem och lät pryda vardagsrummet, men den har nu gett upp. Vassen tycker jag är jättefin och tog med mig några långa strån hem, det gillade katterna. Vi kom inte mer än innanför dörren innan de hoppas och bet i vassen. Det var det det!

Tröttis

image292

Har varit på mässa med jobbet och kom hem tidigt i förmiddags- och sedan direkt till jobbet. Tröttheten kommer av dålig sömn i en husbil med jobbarkompisar, kombinerat med tidig uppstigning. Det var i alla fall en lyckad tillställning vi höll för våra leverantörer och kollegor i branschen. Men det är som man säger: borta bra men hemma bäst! Jag är så glad att vara hemma, även om vi bara var borta en natt. Sen jag kom hem från jobbet har jag suttit och läst ifatt det jag missat i min dagliga dos bloggläsning, och hittat nya guldkorn.

Tisdagstema-gammal

image291

Dagens
tema- gammal. Det här är bilder från stugan som varit med innan men i andra sammanhang. Gammalt är vackert! Gärdesgården är inte så gammal som den ser ut, men den är tillverkad enligt gamla metoder.

Hemma hos: Föräldrarna

image290

Nu har jag varit hos mamma och pappa mer än vanligt, hela två gånger på en vecka. Man skulle vilja va där oftare, det är alltid lika härligt att komma hem dit men det är några mils avstånd, så det blir inga spontanutflykter dit direkt. I Onsdags var vi på ljusparty hos mamma, syrran och jag, kusiner fastrar m.fl. Det var inga billiga ljus som såldes, men de luktade detso ljuvligare. Köpte lite doftvärmeljus och ett par stjärnljusstakar till jul (det är inte så långt dit som man kan tro).

I lördags var vi ju ditbjudna på mat och det var härligt väder så det blev en åktur i omgivningarna med den ganska nya bilen. Vi gjorde också ett besök i den nya blomsteraffären, och oh my god vad fina saker! Gillar blomaffärer där växterna blandas med inredning, i detta fall, den lantliga, enkla stilen. Hade kunnat köpa upp hela affären, och ägarinnan är mycket trevlig och vet vad hennes kunder gillar, det gör inte saken sämre. Mamma är själv riktigt duktig på att jobba med blommor och växter, här och var i trädgården och inomhus hittar man små arrangemang och buketter. Hade hon jobbat med något annat än med det hon gör idag hade det nog varit blommor.

Och pappa då, vilket hästjobb han lagt ner på att måla vardagsrumstaket vitt. När de flyttade in i huset var en hel del tak och inredning i furu, så de har steg för steg målat allt det vitt. Taket som är öppet upp i nock, gjorde sådan skillnad när det blev vitt, hela rummet blev dubbelt så stort. Och mamma planerar redan nästa steg i make-overn. Fortsättning lär följa...

Höstarrangemang

image289

Har suttit några timmar med att skapa en ny blogg, mer tänkt som ett forum, för tjejgänget, så alla kan lägga in bilder och berätta om sin vardag eftersom vi bor så långt ifrån varandra. Så därför har min egen fått lite mindre tid, men det ska bli bättring i veckan. Efter en härlig söndag har jag inte riktigt ro att sitta ner och redigera alla bilder jag tagit i helgen, så istället säger jag trevlig kväll med en vacker höstbild. Nu ska vi kolla på senaste Beck filmen.


Fredagstrött

Är trött så det förslår. S lagar mat åt mig så jag får inte titta in i köket. Efterrätt blir det också, mums!
Det blir nog inte mer bloggande än så här innan söndag eftersom vi ska till mina föräldrar och bli bjudna på kroppkakor imorgon. Munnen vattnas bara jag skriver ordet!
Var med om en riktitg kul sak idag på ICA. Jag stod och botaniserade i tidningshyllan då en tjej kommer fram till mig och säger:
- Du, ursäkta, men jag måste bara säga att du är väldigt fin i håret.
Och då har jag bara min vanliga vardagsfrisyr med lite längre, uppklippt page och snedlugg. Lite rufsig var jag också efter blåsten utomhus. Sånt händer inte varje dag. Jag tänker ofta så om folk, men man är för dålig på att säga det, men tänk vad glad man kan göra någon med en snäll kommentar.
Nu blir det mysmys!

Tisdagstema-Olika

Det var ett kul tema idag med många olika tolkningar, så jag satsar på två. Årstidsväxlingar fascinerar mig, det här är inte samma strand, men de har vissa likheter.

image288

image287

Jag älskar att duka, vare sig det gäller fest eller till vardags, S brukar skratta lite åt mig när jag byter ut delar av dukning som han gjort för att det ska matcha.

Skön slappardag med pizza

Har precis suttit och dreglat till "License to grill" på tv och väntar bara på dagens pizza. S, jag och M ska ha en hel (nåja i alla fall halv) dag med filmer, pizza, godis och allt möjligt gott. M har infört mysbyxtvång men jag tolkar det på mitt eget sätt med skön klänning och tights.

image283

Farmorsmiddag och höstpromenad

Igår var vi på middag hos S farmor och som vanligt där så åt man alldeles för mycket god mat. Även utan bilen däck skulle man rulla därifrån. Efter maten togs en uppfriskande höstpromenad till kyrkogården och jag passade på att fota allt höstvackert.image279

image280

De gamla fotoalbumen togs fram, jag bara älskar kolla på bilder från svunna tider, tänka sig in i tiden och undra hur de som porträtteras kände i just det ögonblicket.

image281

image282

Det inramade fotot föreställer S farmor och farfar. Tyvärr speglas fotografen (jag) i glaset på ramen.
Om jag inte minns fel är det farfar Gösta och hans systrar och bröder på första kortet.

Modevisning

Nu kliar det i fingrarna eftersom jag haft bloggpaus i några dagar. I torsdags var det ju som sagt modevisning, där de manliga modellerna var Kalmar FF spelare. Stället var ganska fullt så det var svårt att se, men så kom vi på att rökrummet hade glas ner mot scenen så vi stod där, vilket innebär att det inte blev något fotande av själva visningen. Men däremot har jag frågat min kära sambo om han kan tänka sig vara med här och snäll som han är ställer han upp.

image278

Det var inte så där jättemycket som föll mig i smaken av det som visades men det var en bra tillställning.

Dagens ytliga inlägg

Imorgon kväll ska vi gå och kolla på modevisning, hade inte haft något emot att gå klädd dit så här:

image277

Till outfit nr 1 hade jag valt svarta knästrumpor och en varm kofta
Till outfit nr 2 skulle det höra en liten kavaj och svarta, tunna strumpbyxor

och så skulle jag givetvis vara solbrun hela jag! I en perfekt värld...

men nu är så inte fallet, så jag får ta och rota igenom garderoben efter något användbart.

♦! Kläderna och skorna kommer alla från ASOS, de har fantastiskt mycket fint just nu!♦

Lördagen i bilder

image275

image276

Tisdagstema-Nära

image273

image274

Dagens
tema-Nära, Var tvungen att åla mig nära i det lite fuktiga gräset i söndags för att komma åt dessa. Övriga familjen tyckte det såg roligt ut, det kan jag tänka mig. Visst ser det ut som ett träd växer på svampen?


Ännu några bilder...

Här kommer några bilder till från festen. Har många fina på gästerna, men är inte så säker på att alla vill förevigas här, jag försöker hålla mig från ansiktsfoton så långt det går.

image272

30 årsfesten var en hit!

image271

Det var en fantastiskt rolig kväll vi hade igår. Värden och värdinnan bor i en anrikt hus, med 3 våningar och källare, där det för kvällen dukades upp till fest. Har ingen aning om hur gammalt huset är, men det sitter historia i väggarna på den gamla källaren, så mycket är säkert. Värmeljusen, kandelabrarna och festens gäster hjälpte till att hålla värmen. Det börjades med femkamp på innergården och sedan dukades middag upp en trappa ner. Fantastisk buffé med pajer, ostar, sallad, kallskuret kött och cheesecake till kaffet. Travade hem över kullerstenarna inpå småtimmarna och vaknade trots detta upp hyfsat pigg imorse, redo för familjemiddag på sommarstället.

Är det någon mer än jag som ser antydan till ett ansikte i ljuslyktan till höger, eller är det de historiska väggarna som spelar mig ett spratt?

Bensinmack Då och NU

Läste en tidning som heter Bensin & butik, vi får den till jobbet eftersom vi har en bensinstation som sköts hos oss, och var tvungen att visa bilden på hur en riktig station ska se ut.

image270

Det här är en riktig mack! Varför kan inte dagens bensinstationer vara så här tjusiga? Älskar skyltarna, typsnitten, den runda bulliga formen på pumparna, föreståndarnas hattar, ja alltihop, inklusive bilarna. Tiderna och tekniken förändras på ont och gott men i vissa avseenden måste jag ändå säga att: Det var bättre förr!


Presenter och kalas

Ikväll ska vi på 30 års fest hos våra vänner. Present skulle givetvis inhandlas, så förmiddagen spenderades på stan, i presentjakt. Vi hittade något som borde passa födelsedagsbarnet perfekt, men man vet ju aldrig.

image269

Blomman till vänster är en av presenterna, en skål/vas som passar till den svartvita höga vasen och espressokopparna som följer med.
Bilden till höger är cyklamen vi fick av mamma i måndags när hon var på besök. Hon har en trevlig (o)vana att alltid ha med sig blommor/kakor/bröd eller dyl. när hon kommer på besök.

Så ikväll blir det alltså fest, i ett fantastiskt hus mitt inne i hjärtat av Kalmar, tre våningar + källare, där festen hålls ikväll. Ska bli hur kul som helst!

Imorgon ska vi ha familjeträff. Svärmor och svärfar har bjudit mor och far till sommarstuga på lite mat och mys, ska bli jättehärligt. Eftersom vädret ska vara ostadigt, kommer vi duka upp i lusthuset och ha infravärmen på och en massa värmeljus tända, så klarar vi nog kvällen.

Önskar er alla en trevlig helg!

Spretiga rader och röda löv

image269

Har kommit på att min blogg ger ett väldigt spretigt, nästan schitzofrent uttryck, så pass att jag känner att jag måste förklara mig (jag är vid mina sinnens fulla bruk). Mina egna favoritbloggar är sådana med genomgripande tema och snygga, vältagna kort. Men jag har svårt att hålla en enhetlig stil eftersom jag experimenterar så mycket med mina redigeringsprogram och nya tekniker och fina typsnitt, att jag inte bara kan hålla mig till en enda. Det är likadant med kläder och inredning. Mina kläder kan vara jeans och t-shirt med converseskor en dag,  klänning med ballerinaskor eller pumps nästa eller varför inte mixade secondhandfynd.

Inredningen är gärna vit och romantisk, men också modern på sina ställen och jag gillar varma, varma budoirliknande sovrum med heltäckningsmatta. Snacka om velig själ. Men det är nog för att jag ser skönheten i det mesta. Dessutom får man anpassa sig efter situationen. Känner t.ex att jag inte alltid kan ha på mig det som faller mig in på jobbet inte för att vi har klädkod utan att det känns fånigt att klä sig "för mycket".

I vår förra lägenhet, som var byggt på 50-talet, bestod vårt hem till stor del av second hand prylar, gärna från samma årtionde. Nu när vi har en fräschare lägenhet, ganska nyrenoverad, tar den lite enklare, moderna stilen över, och det är väl S glad för.
Mitt drömboende är ett gammalt funkishus med svindlande trappa med vitlackade trappsteg och fyrkantiga, små men välplanerade rum. Då skulle jag fylla huset med en personlig mix av mönstrat-vitt, gammalt-nytt, exklusivt-budget och det skulle finnas färska snittblommor i varje vas. Snacka om att sväva iväg i det blå, men det är faktiskt min stora dröm, trots att jag nog skulle nöja mig med ett litet radhus med grön täppa. Det är bara att konstatera att jag inte är någon lägenhetsmänniska, jag bor hellre en bit utanför stan med familj, katter och kanske en liten hund.
Summa summarum är att jag är en väldigt velig tjej med ett hjärta som bankar för mycket, men mest mitt hem, mina lurviga monster och min (inte så lurviga) sambo.

Tisdagstema-svart/vit

image267

Ibland har man bara inte inspiration att redigera bilder och skriva långa inlägg, när man suttit framför en dator hela dagen. Idag är en sådan dag men jag bjuder på en av mina favoritbilder, som passar in på veckans
tema. Förra sommaren var vi på semester på Gran Canaria och det här är den enda bilder jag hann ta från hästryggen. Qiara, hästen jag red var ett riktigt kraftpaket och bara 4 år gammal och ville visa sig på styva linan. Som tur är gillar jag sådana hästar och njöt i fulla drag!


Hallen med ny belysning

image266

Det blev en diskborste, tre gröna växter á 5:- och ovanstående lampskärm på dagens shoppingtur, storhandling! Byrån är morfars hantverk, på den tiden de hade hus med snickarverkstad. Är så glad för alla saker man har kvar som han har gjort. Den behöver bara slipas lite och få ett nytt lager färg. Framtida projekt, kanske när golvet är lagt så känns det roligare.

Mitt kök!

image260

Det är lite svårt att visa före och efter bilder i mitt kök, ljuset är alldeles fel för att fota där, har ingen riktigt bra belysning heller, utom i fönstret. Är egentligen motståndare till traditionella kryddhyllor, men har inte så mycket val i en hyresrätt, så man får försöka piffa så gott man kan. Nedan finns före bild. Luckorna ser ju tyvärr likadana ut nu, men vi har i alla fall bytt handtag, och golvet ska bli likadant som i hallen.



Kryddburkar (översta raden) och tyg från Åhlens.
Handdukshängare från Village/Serholt
Handduk Granit
Filterhållare morfars design
Brödpåse inredningsbutik Helsingör
Kaffeburk ÖB
Kaffebryggare Exido

Live every moment

image259

Detta ordspråket snubblade jag på inne på en blogg för några månader sedan och tyckte det var så vackert att jag skrev upp det. Om någon vet vart det kommer ifrån, eller känner att jag använt det utan rätt, så säg gärna till. Jag tycker det säger det mesta, ta vara på livet och njut av varje dag! Inte alltid så lätt, det vet väl alla, men i alla fall att man gör sitt bästa, att försöka räcker långt.

Gästspel på gamla jobbet

image258
Det gick faktiskt ganska bra att jobba igår, tiden gick fort och det var mycket att göra. Satt vid symaskinen nästan hela dagen, jag som trodde jag skulle stå i kassan. Men kul var det!
På kvällen åt vi tacopaj och hyrde vi två filmer, "Turistas" och "Se upp för dårarna". Förstnämnda var nagelbitarspännande och den andra en rolig, varm film som man mår bra av, såna gillar jag! Nu ska jag till IKEA en sväng med syster yster.