HaklappLillpluttan har lärt sig hur man får av sig haklapparna i hårdplast  så det är bara mjuka som duger för hon får röda märken i nacken av att slita av sig de andra. Hennes lilla upptäckt har gjort att vi har akut brist på mjuka haklappar, så det var bara att sätta sig och sy lite.


Retro styleMin gamla docksäng har fått en ny botten och står nu på Enyas rum. Den är i en varmare röd färg i verkligheten. Bilden togs nu på kvällen så den är lite missvisande.

Hjärtat smälter


Fina presenterVar och hämtade ett paket på posten idag, innehållande dessa fina skor. TACK söta Linda!!!  Stövlarna är jättevarma och gosiga nu till vintern och sneakersen blir perfekta fram i vår. Från Vincentshoestore som jag och mamma sprang halva Malmö igenom för att hitta i somras.

Mitt stora hjärta


S är så snäll och ställer upp som modell när jag provar nya objektivet

Min fina man ska opereras imorgon. Jag tycker nog det är mer läskigt än vad han själv gör, trots att det är en relativt enkel operation. De ska ta ben från höften och ersätta den del av båtbenet (i handen) som läkt ihop fel efter en boxningsskada. Det kommer gå bra!


Lyx är...Ett nytt objektiv och en nyservad symaskin.

När löven faller
I lördags var vi i stugan och fixade lite. Stefan hjälpte till att lägga tak på ett förråd och bar upp saker på vinden och jag och E krattade (åt) löv. En superhärlig utomhusdag och på kvällen var vi så där skönt trötta.

Nysytt: NapphållareDen mörkblå med stjärnor fick lilla Svea när hon var på besök med sin mamma här idag. Min personliga favorit är det blom/retro mönstrade. Men det kommer bli fler. Imorgon ska den bra symaskinen in på service och när den är klar kommre det va roligare och gå fortare. IKEA maskinen funkar bara hjälpligt, inget att rekommendera.
Bakgrunden är ett påslakan till spjälsäng som jag fyndade på second hand för 15 kr härom dagen.

Ljus i vårat husÄr riktigt nöjd med ljuslyktorna jag köpte på inredningspartyt hos mamma. Jag behöver inte ha så mycket mer på vardagsrumsbordet än dem, men jag ska köpa de stora värmeljusen på IKEA istället, tror det blir bättre, då de är så stora.

Höstsol
Snyggt vi matchar i mössorna va? Sydda av gamla t-shirtar

Vi har haft en helt underbar helg. I fredags var Johan och Hanna här på lite fredagsmys. Hanna stannade kvar så på lördagsmorgonen lotsade jag och Enya omkring henne på Kalmars second hand affärer. Sen på eftermiddagen åkte vi över till Öland och åt pizza i gott sällskap.
Igår, tog vi med oss en kaffetermos och begav oss till Skälby för att ta tillvara på det fina vädret. Det var vi inte ensamma om, stället kryllade av soldyrkande småbarsfamiljer.

StiltjeJust nu är det stiltje på bloggen. När jag inte jobbar leker jag med min dotter, sitter vid symaskinen och pussar på min man lite emellanåt. Det gick bättre än jag trott att börja jobba, men när jag kommer hem så vill jag bara ta vara på varje stund med familjen och det ger inte mycket tid till övrigt. Det tar väl sin tid innan man kommit in i de nya rutinerna som arbetande småbarnsförälder.

Kaffe och presenter
I lördags fick vi besök av min
kusin Michelle och hennes pojkvän Fredrik. Mycket trevligt, det var första gången hon träffade Enya och hon hade med sig massa fina presenter. T-shirt i snygg färg från Cheap Monday, vrålsnygga boots, nitarmband och en mössa som bara måste ses på. 
Till kaffet bjöds det på browniemuffins med kolagrädde

Fröken nyfiken