Dopet

Vackra Kalmar slottskyrka
Nellie väntar spänt på att få se kusin Enya för allra första gången
Älskade barn
Vår härliga präst Christer                                                       Enya kopplar av i mammas famn
Stolta föräldrar och gudföräldrar
Vi tog ju själva inte så många kort under dopet så jag har väntat på att få ta del av Stefans brors bilder. Det är nu ett tag sedan jag fick dem men har inte hunnit gå igenom dem förrän nu.

RosettGamla tanter på stan:

- Vilka stora fina ögon HAN har

*gnisslar mellan tänderna*

- Tack, ja visst har HON
Vår dotter har många fina kläder som inte är rosa. Jag gillar att klä henne i grått, rött, svart och blått och tycker att man kan ha vilken färg som helst, även om det också finns rosa och gulliga saker i hennes garderob. Jag bryr mig egentligen inte, men i trots gick jag och köpte ett litet hårband att pryda det lilla fjunet med.


Min absoluta favoritbild alla kategorier. Mina två hjärtan! Sitter och går igenom bilder för framkallning. Det är svårt att rata bort bra bilder, men man kan ju inte framkalla alla. De ska ju in i album också, och jag har inte ens börjat sätta in dem jag redan har.


En dag i parkenIdag har det varit tryckande varmt och vi var tvugna att lämna vår bastu till lägenhet för lite frisk luft. Vi tog med Enya till Skälby där hon fick gunga, gå i gräset, titta på grisar, marsvin, kaniner, getter och klappa hästar för första gången i sitt liv. Jag hoppas ju att hon ska ärva mitt intresse för hästar och det bådar ju gott då hon direkt sträckte ut den lilla knubbiga handen till dem och var inte ett dugg rädd. På vägen hem gick vi förbi leksaksaffären och sedan somnade hon så sött i vagnen.

Sommaren är kort

Med intresse inspekterar hon hink och spade, vänder, vrider, tittar och smakar. Hon är inne i en period då hon vill utforska allt in i minsta detalj. Katterna ligger risigt till även om Elsa snällt låter henne dra i både svans och ben, Simson springer så fort hon kommer nära, den lille fegisen. När hon rastar oss här hemma i lägenheten genom att springa omkring med oss, stannar hon så fort hon ser en sko, en byråknopp, dörrgångjärn eller annat roligt i hennes höjd. Sedan springer hon vidare mot nya mål och vill helst inte sitta still.

Gunggungeligung

Då har vi kramat ur det allra sista av denna sommarens semester. Stefan börjar jobba imorgon och nu är det bara lillan och jag om dagarna igen. Det är mycket bättre att vara hemma alla tre men jag ska verkligen försöka ta tillvara på den här sista tiden som mammaledig.
Semesterns sista dagar spenderade vi i stugan med god mat och gott sällskap. Enya gungade för första gången och lyckades nästan somna i den. Det var bra betyg!

Flickrummet


Enyas rum har fått en ny gardin och garderoben har uppdaterats med lite höstnyheter. Koftorna har hennes gammelmormor stickat.
Än är det långt ifrån klart men nästa steg är målning och det borde göra en del för helheten.