Tisdagstema- Pynt

image378


Veckans
tisdagstema Pynt, passar bra på flera sätt idag. Mitt julgransPYNT från IKEA symboliserar också den kärlek som i 3 år bara växt sig starkare och starkare. Det är nu på dagen 3 år sedan jag träffade mitt livs kärlek S och jag forsätter förundras varje dag över att man kan vara så här lycklig!!!

Dopet

image377
image403


Det var ett jättefint dop förra helgen och nu är äntligen bilderna klara. Texten är till låten som vår vän sjöng i kyrkan för huvudpersonen, det var jättevackert!
Har inte riktigt haft den tid som jag önskat på sistone, massa annat i vägen, det börjar lida mot advent, både S och jag har varit på personalfest i helgen, födelsedagar, och massa annat. Idag känns inte som jag fått något gjort, men det har jag ju egentligen. Jag har lärt mig Photoshop grunderna genom en kurs på nätet som man kan hitta på
Moderskeppet. Jättebra om man vill lära sig att redigera bilder och skapa i Photoshop. Det tar sin tid, men det är så kul när det blir bra!!
Igår kompletterade jag det sista jag behöver inför julen för att ändra lite här hemma, var på stan en sväng med mor och far och gjorde sedan ett besök hos syster på IKEA. På fredag åker jag och hälsar på en kompis i Göteborg och vill helst att det känns som advent här hemma innan. Det ska bli jätteskönt att komma iväg lite och umgås med goa glada väninnan Ida, man har alltid kul med henne! 

Tisdagstema omgjort

image400

Eftersom jag lovat bilder på mamma och pappas nya tvrum passade det bra till
dagens tema. Fuskar dock med att inte visa någon före-bild, då jag inte har någon på de mörka skinnsofforna och den vita väggen. Vilken skillnad, här myser man verkligen!

Jag har blivit med photoshop!

image409

Har äntligen skaffat Photoshop hemma och känner mig som ett barn på julafton... Just nu testar jag en massa funktioner som är nya för mig, och utlovar i framtiden bättre collage och förhoppningsvis snyggare bilder. Igår var det dop för gladaste lilla prinsessan Nellie och jag håller som bäst på att redigera gårdagens foton eftersom jag var "dopfotograf". Tog en massa bilder och man kan väl säga att en tredjedel rök redan efter första urgallringen, det är inte lätt när objekten aldrig är still. Nu ska jag "leka" lite till, sedan kanske det blir ett ordentligt inlägg. Hoppas ni alla haft en bra helg!

Fars dag

image407

Jag ligger lite efter.... livet släpar efter och bloggandet likaså, därav detta sena inlägg från fars dag firandet hos mormor och morfar. Känner att jorden snurrar alldeles för fort och man hänger inte riktigt med. Idag har vi firat älskade lillebror som hunnit bli 18 år redan (han är en liten sladdis) och det var härligt att besöka familjen.
Mamma och pappa har gjort om i vardagsrummet och jisses vad fint det blev!! Bilder kommer senare, som man säger: imorgon är en annan dag.... och den dagen kommer S hem från tjänsteresa!


Tisdagstema- Sverige idag-ute

image404

Ja så här ser det ut i sydöstra sverige i dagsläget, snöblask och vitt! Varute en promenad på lunchen i snövädret, vad gör man inte för lite vinterbilder till dagens
tema... Medans jag var ute förvandlades snöflingorna till pärlsocker och lade sig som små kulor på marken. Vackert!

Fest!

Ikväll är det fest!!! Nu blir det parmalindad kyckling i balsamicosås och rödvin att dricka. Grabbarna sitter och övar, de ska nämligen spela (gitarr och bas), det låter fantastiskt och humöret är på topp! Ha en trevlig helg!

image402image403

Nostalgiinspiration

image401
Sitter och kollar runt efter dekoration till vardagsrummet. Det behövs fler saker på väggarna och hos
Easy Art hittar man alltid inspiration. Det här är tavlor som gärna skulle få flytta hem till oss. Har aldrig beställt därifrån men det verkar smidigt, man kan t.o.m. få dem inramade i valfri form och storlek och få dem trycka på canvasduk.

Idag fick jag mail om att mina bilder är på väg, framkallade på två dagar, hoppas posten kommer med dem innan helgen... Imorgon är det ju fredag idag, det är fasligt vad veckorna går snabbt.


Inspirationskväll

image400

Det finns en anledning till att jag inte synts här på bloggen tidigare idag. Den stavas R-o-o-m-s-e-r-v-i-c-e. Och i pauserna har jag tagit fram senaste numret av Allt i hemmet med 30(!!!) sidor julspecial. Bara massa ögonfröjd med andra ord. Sovrummet som gjordes i Roomservice var sååå Sofie.... där skulle man verkligen sova som en prinsessa. Inte för att vi inte har fint i vårt sovrum, men det har inte riktigt fått den där ombonade känslan än, det saknas lite piff. Nåja det kommer när det kommer... Nu ska jag ska drömma om härliga mönstrade tyger i mustiga färger och spännande material (och kanske en walk in closet)

Tisdagstema- En/Ett

image399

Veckans
tisdagstema var inte lätt... Men jag väljer en bild som symboliserar att vi bara har ett hjärta och att vi ska vara rädda om det. Jag har mitt i tryggt förvar!
Det kanske inte syns på bilden, men björkriset är bundet som ett hjärta, med pärlor av hjärtan.

Rosa skum(ma) tomtar

image396

Nu har de dykt upp inför säsongen, godaste julgodiset, jordgubbsmakande skumtomtar. En påse är redan upphälld i favoritgodisskålen och snart avverkad. Just nu är det mest jul i min inredningsdel av hjärnan. Nu ska S och jag till IKEA och kolla in julprylarna och köpa ny matta till köket, blev så trött på den gamla, så den får gå i soporna.

Trevlig helg!

image394
image395
Överraskades med denna fina blomma igår när jag kom hem från jobbet, vad har jag gjort för att förtjäna den? Han är väldigt omtänksam, min S, så jag borde inte bli förvånad, men glad blir man!
Igår kväll var vi bjudna på middag med S´s bror och hans "nya" familj, jättetrevligt! Idag blir det nog mest njuta av dagen, kanske ta någon liten söndagstur i bilen (fast det är lördag). Solen skiner så kameran får följa med.


Temavecka- Närbilder människor

image392

Sist ut denna
temavecka är närbild-människor. Jag vet inte om den klassas som närbild, men det är ungefär så här nära jag kommer med min kamera, med hyfsat bibehållen bildkvalitet.

Temavecka- närbilder prylar

image391

Dagens
tema hos Nilla var kul eftersom jag älskar just prylar (i lagom mängd måste jag få tillägga). Detta är årets första juldekoration. Kommer få pryda granen, en blomma eller bara ligga framme som de är, jättesöta.