Mer till litenBebis är inte ens född men har redan fått presenter. I julklapp fick plutten handdocka av moster, skallra och sängkläder av mormor och morfar, KalmarFF nappar av farbror Michael och igår kom Hanna med fina randiga bodyn i ekologisk bomull.
Idag har vi varit en vända på stan och fick med oss några reafynd hem. Enligt barnmorskan får vi en relativt liten bebis och då är det ju bra med lite plagg i strl 50-56, även om de växer ur det fort.

Vi har även vrait och hämtat den fina vagnen och den står nu färdigbäddad och väntar på lillens ankomst. Imorgon ska vi fira nyårsafton här hemma med vänner, men efter midnatt och framåt är det fritt fram att titta ut :)
veckans mage 38+0Här är veckans tjockisbiler. Har fått höra att jag bloggar för dåligt, men har faktiskt varit fullt upp och inte mycket tid vid datorn. Hoppas ni alla hade en bra jul!

Var hos barnmorskan i måndags och allt såg så fint ut med bebis. Huvudet är nu fixerat och så långt ner det bara kan, sa hon. Resten av värdena såg också bra ut och konstigt nog hade jag gått ner 0,5 kg under julen, men det trodde hon var vätska, eftersom jag tagit det lugnt och blodtrycket är tillbaka på normalt igen. Igår jobbade jag mina sista timmar på många månader och känns nu skönt med lite vila och förberedelser.

För övrigt rekommenderar jag inte andra gravida att se på Victorias secrets årliga visning på tv när man själv känner sig som en flodhäst :) ingen bra kombo.

Lilla julaftonEftersom vi inte kommer vara i stugan på jul, så firade vi lilla julafton där istället. Det kunde inte varit vackrare med all snön och massvis med facklor och upplyst i trädgården.
Nu är det två jobbdagar kvar och sedan börjar långledigheten. Nu längtar vi efter bebis något fruktansvärt och tiden flyger fram. Jag har haft lite högt blodtryck på sistone så barnmorskan har ordinerat mig att ta det lugnt, vill ju inte bli sängliggande dessa sista veckor.

Little heavenI helgen flyttade vi in lill*ns säng i vårt rum, där den ska stå till en början. Det blev mysigt med sänghimlen vi köpte på Bali, och kul att den är köpt på vår bröllopsresa. Sängen är bara provisoriskt bäddad eftersom vi inte köpt täcke till sängen än, men Simson har invigt den och tycker gott att den duger som den är :) Bilderna är tagna med mobilen, därav den dåliga kvalitén.

Julgran och LuciaMorgonen började med mys framför luciamorgon på tv kl. 7. En härlig start på dagen efter en mysig lördag med vänner och julgodisbak.
Igår var pappa, jag och stefan uppe vid stugan och högg gran och grillade. Det var skönt med lite frisk luft, har varit alldeles för mycket stillasitande på sistone.
Jag är nu inne på min sista hela jobbvecka, och ser fram emot när jag kan lägga in jeansen i garderoben och bara skrota omkring i mysdress eller klänning och tights till liten är född. En annan fördel är att man inte behöver trycka ner elefantfötterna i trånga skor hela dagarna, nu är jag svullen konstant.

Bebis på rätt kölTvå lyckliga och utmattade blivande föräldrar är nöjda med bebis vändning. Försöket lyckades, och nu hoppas vi att bebis stannar med huvudet nedåt några veckor till. Gjorde ultraljud för att fastställa bebis position och jag kopplades till CTG  både innan och efter för att se så att lillen mådde bra hela tiden. Möttes av proffsiga Barnmorskor och läkare och det känns bra att ha fått ett studiebesök på nära håll innan det är dags på riktigt. Förhoppningsvis lämnar vi inte byggnaden tomhänta vid nästa besök :)
Fia, hoppades att se er där, men vilken dag som helst nu kommer han.

Vändning

Nu är vi på väg in till förlossningen. Vår lille busunge har lagt sig med rumpan neråt och vi ska prova att vända på den. Är lite nervös faktiskt men måste ju ändå tro att det kommer gå bra, är inte så jättesugen på planerat snitt, men blir det det så blir det. Ska i alla fall bli skönt att få se älsklingen på ultraljud igen och göra diverse mätningar så vi vet att h*n mår fint fortfarande.
Håll tummarna för oss, jag uppdaterar när vi kommer hem ♥

2:a adventIdag har vi ätit prinskorvar, köttbullar, sill och druckit julmust. Ja, jag hoppade ju sillen, men ni förstår vad jag menar, julbord. När vi kom hem satte vi på Ainbusk singers julskiva och slog in alla julklappar vi köpte igår. Ett par små klappar kvar sedan är vi klara, känns fantastiskt skönt att bara kunna ta det lugnt sedan. Så tidigt ute har vi aldrig varit innan. Har ju lite att fixa inför litens ankomst också. Har t.o.m. hunnit sätta knoppar på byrån till bebis alla kläder idag, den börjar bli välfylld nu.

Mage v.35Ja, det växer ju så det knakar. Nu ser det verkligen ut som att jag svalt en badboll. Lillen/an lever rövare och är vaken större tiden av dygnet och gör att magen böljer som ett världshav. Nu börjar det bli svårt att sova och vi längtar otroligt efter vår lilla skatt. Tur att veckorna kommer flyga fram nu. 2 hela veckor kvar att jobba och så några strödagar. Om en vecka är det lucia och det betyder 1 mån kvar till nedsläpp.