Lilac
Så här blev det med de nya gardinerna, är nöjd med färgen som känns lite höstig.
Så här såg det ut innan  


Tog även itu med "lilla rummet" som jag aldrig blir nöjd med. Men det blev fint med de grå gardinerna och lite ljusrosa detaljer.

Har haft en mycket skön helg, hemmakväll i fredags, middag med vänner i lördags och idag långpromenad och hemmafix och städande. Nu är man redo för en ny vecka!

Sommaren som gått-ByrumMånga har de varit, de där härliga sommardagarna som gör att man klarar av kommande månader utan solljus och värme. Men de två dagar tillsammans med vänner i Byrum på norra öland är några av de bästa i sommar.

Idag har jag varit och shoppat lite med mamma. På IKEA gick mina blickar mest mot mörka varma textilier och rosa-röda-lila färger. Det blev som vanligt lite småplock men jag är riktigt nöjd med de nya skira purpurfärgade gardinerna som jag ska försöka få upp i vardagsrummet under morgondagen. Vi får väl se om jag kan visa upp resultatet här imorgon.

lite färg i vardagenSöndag eftermiddag och jag leker lite i photoshop? Vad gör ni helst en ledig söndag?

Sommaren som gåttNoll inspiration att blogga, slösurfar mest runt i jakt på höstinspiration, tankarna är någon annanstans. Kanske hos sommaren som gått, för nu känns det verkligen som att hösten är på väg. Missförstå mig rätt, jag gillar verkligen hösten men med vemod inser jag att sommaren är slut för denna gången och det dröjer ett helt år till nästa gång.
Nu blir det andra tider, soffkurande, pluggande, lugna hemmakvällar, tända värmeljus, snålblåst och varma koftor.

Ellos höstinspirationJag älskar värmen och allt som hör sommaren till men när de första höstlöven faller ser jag fram emot att få tända stearinljus, svepa in mig i en filt och klä mig i sköna kläder i mustiga färger. I höst ser vi bl.a mycket lila som jag känner mig inspirerad av. Hos
Ellos finns mycket fint som jag mer än gärna klickar hem, här är mina favoriter.

Kollage med bilder lånade från Ellos

Lördag förmiddagDet är många bloggar som jag läser dagligen och jag tänkte att jag ville dela med mig av några av dessa guldkorn. Här har jag samlat några av de mest välbesökta, men kika gärna i länklistan, de flesta är inredning/design/mode eller fotorelaterade. Denna lördagsmorgon har jag spenderat i soffan framför datorn med en kopp kaffe och två keliga katter. Önskar er alla en trevlig helg!

Tisdagstema- fridfulltFridfull kvällssol vid Byrums raukar på norra Öland. På ölands västra sida kan man få uppleva riktigt magiska kvällar sommartid, Den här kvällen för några veckor sedan var helt fantastisk då vi tältade med vänner på den vackra ön. Kolla in på tisdagstema för fler fridfulla bidrag.

Lovely rosesVad härligt det är med färska trädgårdsblommor, det gör gott för själen. De här hade jag för ett par veckor sedan, nu är det vita malvor och sky som blommar i vårt hem istället.

Fototriss- rörelseMin kamera är inte den lättaste att fånga ögonblicksbilder med och därav har jag inte många
rörelsebilder.
Men dessa bilder blir mitt bidrag till veckans fototriss. Första bilden föreställer lillebror och min kärlek i rörelse på studsmattan vid sommarstugan. Fjärilen på bild 2 är på språng och därmed vingarna i rörelse och den sista visar vatten i rörelse på en vit sandstrand.

Äppel päppelDessa sköna gröna äpplen är garanterat obesprutade och härligt syrliga att sätta tänderna i. De var även perfekta för pajbakning fick vi erfara igår, tack systeryster! Det fina svartglaserade keramikfatet är en kompis mamma som gjort, vi var på hennes utställning och blev bara så förtjusta i fatet, och tavlorna och den övriga keramiken.

Tisdagstema- kärlekEfter flera veckors frånvaro på
tisdagstema ger jag mig nu på temat kärlek. Jag kunde inte välja så det blir en bonusbild också.Bilden på min kärlek är tagen nu på semestern på norra öland, där vi hade ett par fantastiska dagar med vänner på denna stranden. Blå jungfrun skymtar i bakgrunden.


Fototriss-GenomVeckans
Fototriss har temat genom/igenom och här är min tolkning.
Ån flyter genom landskapet i närheten av sommarstugan, båten skär genom vattnet och skapar härligt svall och till sist fotar jag genom bilens backspegel och bakom mig flyter ån från bild nr 1.

I det sköna grönaFår jag presentera mamma och pappas andra hem (sommartid)- Växthuset. Här dricker de förmiddagskaffe, njuter av kvällssolen och fixar och donar. Just nu är tomater och gurka färdiga för skörd och där finns även vinranka och fikonplanta. Bilderna är några veckor gamla och nu har även redskapsboden bredvid blivit grå, men jag har inte sett resultatet än.

Lata dagar på strandenMånga semesterdagar har spenderats på vita sandstränder på och runt Öland och kroppen är härligt gyllenbrun (för att vara jag). Datorn har blivit ignorerad och många hundratal bilder väntar på att redigeras och förhoppningsvis några visas upp här. Känner hur blogginspirationen sakta börjar återvända, men ännu lockar vädret mer än inomhus. Bilderna ovan är från våra vänners besök i sommarstugan föra veckan, med hundarna Elsa och Signe.