Status: fredagsmys!

image257

Igår var en av de bästa dagarna på länge... jag fick träffa en av mina bästa väninnor, som bott i Köpenhamn i sju år och vi var ute och åt. Lite vin, lite god mat, en hel del snack och en massa fnitter. Det är så skönt när man kan vara sig själv och säga vad man vil utan att behöva förklara sig eller missuppfattas. Det är härligt att ha sådana vänner!

Ikväll lagar vi mat, eller rättare sagt S står vid spisen och jag sitter vid datorn. Det blir fylld kyckling med gratinerade rotfrukter och wasabismör.
Imorgon ska jag, efter nästan ett halvår, göra ett gästspel på mitt gamla jobb. Det var personalbrist och jag tyckte det kunde vara kul, men vi får väl se hur det blir, det kommer vara jäkligt mycket att göra, lönehelg och allt.
Imorgon kväll kommer min lillebror och hälsar på och sover över, ska bli jättemysigt. Man blir så stolt när ens 18-åriga lillebror ringer och frågar om vi vill umgås lite med honom en lördagskväll! Såklart vill vi det. Trevlig helg på er alla!

Utmaningen 8 (o)vanor

Läste Julias lista och kom på att en sådan är jag nog bra på, har många ovanor... Här kommer min lista i bildform:

image256

Rykande kaffe

image254

♦ En rykande het kopp kaffe
♦ En varm filt
♦ Nya numret av Sköna hem
♦ "What about Brian" på tv

- Kvällen är räddad!

Tisdagstema-Charmig(t)

Veckans tema var knepigt, men inte för jag inte hade några bilder, utan för att jag hade för många som passade in, så det blev ett kollage med de bästa.

image253

Nellie är ju som sagt familjens nytillskott och söt/charmig så man håller på att smälla av.
Ebba är min kusins dotter och världens charmtroll, roligare barn får man leta efter.
Theodor är lilla sladdiskusinen och här vilar han efter en hel dags bus med min lillebror, Jonathan.


Violett = helt rätt!

image252

I dessa lakan som vi som prins och prinsessa inatt (nåja förutom min mardröm). Undersidan är ljuslila, vilket inte riktigt syns på bilden och örngotten så stora att det fick plats två kuddar i dem.

Nya höstplagg

Det blev några inköp under dagens runda, alla köpta på samma ställe. Det är farligt att gå in i den butiken som är en mix av second hand kläder, skor, väskor och grejer till hemmet, samt nya och etablerade svenska märken och designers, allt samlat på en yta som är ungefär lika stor som vårt sovrum. Allt är handplockat och därför hittar man alltid något som faller en i smaken. Idag var det mer än vanligt.

image250

♦ Tunikaklänningen kommer från favoritmärket Fröken Söt, strumpbyxorna från Lindex och stövlarna från Scorett
♦ Blusen är från märket Custommade, manchesterbyxorna secondhand, med 70-tals utsvängda ben.
♦ Den söta lilla väskan hittades på vinden för några veckor sedan och köptes -92 på Cypern.

image251

♦ Jeansjackan från Diesel fyndades på Röda Korset för 50:- för ett par veckor sedan och har redan hunnit användas en hel del.
♦ Klänningen inhandlades på Lindex fär någon dryg månad sedan, Finstickad i en härligt blågrön färg, kommer bli fin med ett smalt, brunt bälte i midan, till höga stövlar och knästrumpor.

God lördagsmorgon!

Så här god var vår lördagsmorgon och belöning för storhandling på Maxi innan frukost.

image249

Helg= restaurangbesök + shopping

image247

Ja så då var det helg imorgon igen. Det är fantastiskt vad veckorna går snabbt, känns som veckan bara består av måndagar och fredagar. Det är bara roliga saker på schemat imorgon så dagen kommer gå snabbt. Ska ha möte med företaget som gör webshopen till mitt jobb på morgonen, ska bli intressant. Senare på kvällen har S och jag bokat bord på stans tapas restaurang för en mysig middag på tu man hand. Så skönt att slippa laga mat en fredagskväll och bara gå ut och få maten serverad. På lördag kan det nog bli en tur på stan har jag på känn, behöver ett par nya höstskor, är lite sugen på ett par ljusbruna ungefär som de nedan. De vita, med en yta av krackelerad lack och snygga spännen hade inte heller suttit fel på mina fötter.

image248

Mysonsdag

Nu har jag varit och fikat med mina gamla jobbarkompisar, jättemysigt som vanligt. Här hemma kollas det på film, men det var verkligen ingen film för mig, ingen må bra film direkt, utan en sån som bara kan sluta på ett sätt, med katastrof. 23 tror jag att den heter. Istället lyssnar jag på radio i mobilen (för att undvika thriller-melodin) och surfar efter betydligt trevligare saker.
Hann med en liten vända på stan när jag väntade på tjejerna, och kom hem med en kortärmad tunika och var endast 29:50 kr fattigare. Sådant blir man glad av! Hoppas att beställningen från H&M dyker upp snart, beställde någon gång förra veckan. Nu natti natti!

Grattis till nya jobbet!

Ett stort fång blommor (maskulina sådana) till min kära sambo som fått nytt jobb, en projektanställning i några månader, med positiva förmåner.  Jag är så glad för hans skull, det är alltid kul med nya utmaningar, vilket det här verkligen är eftersom han kommer få ett större ansvar. Så grattis älskling! 

image245


Tisdagstema-Grön

Temat passade bra eftersom mitt senaste inköp var grönt. Blir tokig när jag aldrig har något att klottra på när man sitter vid datorn, så igår köpte jag anteckningsbok och pennställ på Åhlens. Det är liksom lite roligare att jobba när man har snygga redskap.

image244

Appropå shoppa så har jag hållt mig ifrån sådant i en hel månad (nja nästan i alla fall) men det blir nog en liten tur till stan i helgen för att se om det har kommit in lite snygga höstkläder.

update: kom på att jag även har en smaragdgrön skjorta på mig, dagen till ära.

Det lider mot höst

image242

Såna här kvällar får man nog inte uppleva på nästan ett år igen. Man försöker suga i sig det sista av sommaren men häromdagen kände man höstluften för första gången, lite renare, friskare och speciellt på morgonen. Fotade även detta "höstbevis" på vår innergård igår.

                           image243

Nu ska jag sammanställa lite bilder att skicka iväg till framkallning, är fantastiskt dålig på det och det måste bli en bättring. Tänk om datorn kraschar, då försvinner precis alla kort jag tagit de senaste åren, det vore katastrof. Så jag ska välja ut och redigera och så småningom sätta in i album (som säkert lär dröja lika länge till).


Tips! Arlas trädgårdspanna m.m

image240

Hemma hos...Familjen

Tänkte visa lite bilder hemifrån familjen igen... klicka för förstoring

image229




och en rolig liten växt från trädgården, måste fråga mamma vad den heter.

image239

Trädgårdskompott

Hade supertrevligt på släktkalaset igår och jag var ihärdig fotograf. Gick lös med kameran i huset, i trädgården, under femkampen och på mer eller mindre frivilliga släktingar. Mamma och pappa har väldigt mycket fint blommande i trädgården just nu.

image226

Gul Ros, röd Dahlia, blodfärgad Solros och vit Malva

och lite till...

image228


Beaujolais... (jobbigt att uttala)

...heter vinet vi ska prova ikväll, det ska smakas av till Arlas Trädgårdspanna med färskpotatis. S har fått ett tips om att det ska smaka väldigt lyxigt trots billig peng. Flaskan ser onekligen lyxig ut. Sedan ska vi kolla på Shrek, jag älskar den och S har aldrig sett den. Bara lugna gatan alltså. Katterna verkar också känna av fredagsstämningen, de slappar i hemmets alla vrår och pockar på uppmärksamhet.

image224

Imorgon blir det släktkalas med grillning hos mor & far. Härligt, jag har inte varit där alls mycket i sommar, synd eftersom det alltid är så fint där på sommaren.

Eldigt orange och nostalgiska babusjkor

Vardagsrummet i ny tappning, utan chockrosa...

image222



Babusjkorna kommer från farmor och farfars hem och har funnits där så länge jag kan minnas och alla vi barnbarn har lekt med dem, varför det nu bara finns tre hela och några halvor kvar.

Stolarna tyckte jag gjorde sig till det orangea tyget som fyndades som stuvbit. Kuddarna i soffan har två olika sidor, en mönstrad och en enfärgad.

Roligt nog passade nya Modette in på vardagsrumsbordet, skummades igenom igår, men ska läsas mer noggrant, kanske kvällslektyr i sängen....

image225

Tisdagstema-busig

Hoppar på tisdagstema-tåget. Katten Simson jagar en fågel som befinner sig på tryggt avstånd, på andra sidan fönstret. Kortet är taget med mobiltelefon, därav lite grynigt

image221

Internetstrul och systuga

Efter 3 långa samtal med tele2s tekniska support, fungerar nu internet...peppar peppar! Vågar inte lita på att det inte lägger av snart eftersom det strulat en massa tidigare, men hoppas kan man ju. Fungerar det senare kanske det kan bli ett litet inlägg, men nu ska jag återgå till mitt syprojekt- nya kuddfodral till vardagsrummet. Igår klädde jag om våra svarta stolar och pallen i hallen, samt sydde ett draperi til gästrummet. Lite sugen på lite höstigare färger här hemma.

Vackra Öland

Kom idag hem från sommarens mest avkopplande evenemang. Igår morse ringde väckarklockan vid åtta, badkläder, brassestolar, filtar, picknickkorg packades och det begav sig mot Öland, närmare bestämt Böda Sand. Det var till en början tänkt som en dagsutflykt men halvvägs upp ringde våra vänner och undrade om vi ville hyra en stuga och stanna över natten, det var ett bra beslut! När vi kom dit sken solen och vi gick direkt ner med vårt pick och pack till stranden. Solen gassade så det var bara att slänga sig i vattnet, och jag som är badkruka tyckte till och med att det var skönt. Kunde ganska lätt räkna ut att det var årets andra dopp.
Efter någon timme började det mulna till så vi hoppade in i bilen och åkte till Byxelkrok på liten utflykt. Stannade på vägen till på ett outlet och ett litet krukmakeri och sedan blev det lunch.
image219

Väl tillbaka beställde vi pizza och åt på altanen, regnet smattrade på taket, men det gjorde inget eftersom det fortfarande var varmt  luften.
Imorse blev det morgondopp i havet och sedan långpromenad med hunden Elsa. Campingen vi sov på är en av sveriges största och har nyligen byggt ett stort poolområde vid havet som givetvis testades, i anslutningen till poolen fanns bastu, och det var toppen eftersom det blåste ganska kallt idag.
Innan vi åkte hem tog vi en minigolfrunda med häpnadsväckande resultat 50-49-50-50!!! Vilken semesterrunda!

Rockkonsert på slottet

image218

I helgen har det varit Kalmar stadsfest med massa liveuppträdanden och Rix FM har varit på plats med sin sommarturne. Därav har staden varit i gungning och gatorna fyllda med folk. I fredags kväll när vi kom hem från stugan, gick vi ner till Vallgraven där lokala band uppträdde under kvällen. Det var lite lagom underhållande.

Bilden ovan är det ingen vidare kvalitet på, men den är tagen med min nya mobil med 2.0 Megapixels kamera och så mycket mer kan man inte förvänta sig när ljuset var dåligt. Men slottet är verkligen magiskt på kvällarna, när det är upplyst och speglar sig i vattnet nedanför.

Baby bathtime

I fredags var vi och hälsade på Nellie med familj. Hon var på strålande humör och fick ett bad ute i det fria (ja nästan i alla fall). Innan hon kommer i så gnyr hon lite men tystnar så fort hon kommer i vattnet.
image217
Det är jättehärligt att kunna vara med så här pass mycket nu i början eftersom vi inte kommer se henne lika ofta sen. Hon kommer bli en riktig stockholmtös som säger durr (dörr) och rev (räv), för våra försök att få familjen att flytta tillbaka till Småland har hittills varit förgäves.


Herrgårdsstil

Nu är dörrarna på plats och vilken fantastisk skillnad det blev, sovrummet känns mysigare och vardagsrummet lyxigare. Det är nästan lite herrgårdskänsla över dörrarna.

image216


Festdukning!

Igår hade vi middagsgäster här hemma och vi fem hade fantastiskt roligt som vanligt. Tjejerna hade köpt med sig mat och dryck och jag passade på att duka fint när man inte hade så mycket annat att stöka med.

image215

Det blev en sen kväll, och vi fick nattgäster, men som tur var jobbade jag bara halvdag idag och imorgon är jag helledig. Vi ska hälsa på lilla Nellie (och hennes föräldrar) och sedan ska jag gå och se om jag kan få mig en ny telefon eftersom min stänger av sig själv hela tiden. På lördag blir det Ölandsrunda med vänner. Härligt!

Smålands grova guld....

Var lite lat igår och köpte färdiga, men oj så gott det var!

image211


Dukat på servisen Elvira från Rörstrand


Balkongcamping

Igår förvandlades vår balkong till Campingplats med kuddar, handdukar, törstsläckare och nya ELLE. Det är så härligt att det äntligen känns som sommar, om än lite sent. När vi tyckte att vi var brända nog åkte vi en sväng till IKEA för att svalka oss lite. Köpte inget speciellt, men som vanligt kommer man inte hem tomhänt. Köpte tyg som jag ska hänga upp som draperi till gästrummet, bild kommer när det är klart, orkade inte dra fram symaskinen ikväll. Har nämligen fixat och donat för att ha fint när vi har middagsgäster imorgon. Våra vänner står för maten och vi för "lokalen" så jag ska duka lite extra fint tänkte jag. Fick dessutom det fantastiska beskedet att innerdörrrarna kommer imorgon och kommer vara på plats när jag kommer hem från jobbet. Äntligen! Längtar till imorgon

image210

Strand sommarfinal 2007

image209

Före-efter Balkongen (mini makeover)

Har en liten men naggande god balkong, där vi har sol i princip hela dagen. Har dessutom ingen direkt insyn så vill man sola stör man ingen. Men det bästa med vår balkong är nog ändå utsikten. När träden inte är så gröna som de är nu ser man slottet och slottsparken och till och med Ölandsbron och Kalmarsund. Och nu när det är sommar- ja då är det själva grönskan som är utsikten.

image206



                                              
   

De vita pelargonerna har dock haft sina glansdagar, och det var innan regnet kom, nu har de druknat och börjat ruttna. Om man bortser från det är jag nöjd, särskilt med balkonggolvet, som gör det skönt att gå och sitta på. De fina stjärnmönstrade sittkuddarna som ligger på mosaikpallar från Indiska, hittade jag på en outlet i Borgholm som hade massa fina saker från Mique, Gripsholm, Linum, Sia, Cult Design m.m.
Man kan inte göra så mycket på en balkong i den storleken, men nästa sommar kanske det blir lite med piffing och gröna fingrar där, nu är det så mycket andra saker som prioriteras.

Kortet över utsikten är tagen när vi var på visning här första gången i April/Maj

Äntligen sommar!! (4 aug)

Det är 4 Augusti och första sommardagen på mycket länge, så man måste ju passa på att vara i solen. Gick och köpte färsk bröd på bageri imorse och åt frukost på balkongen, det är konstigt vad maten smakar bättre utomhus. I eftermiddag har det varit tråkigt tvättstugegöra eftersom vi inte tvättat på ett par veckor, men jag har ändå hunnit med att ta en promenad nere vid vattnet med syster yster.

Ikväll ska vi ta en lugn hemmalördag, laga lite god mat och ladda för morgondagens Strand i Borgholm. Det är bartömning och vädret ska bli strålande så det kommer vara enormt mycket folk. Härligt!

image203

Bild: S tar årets första dopp och Sis tittar på men vågar inte själv

Cognacsfärgad


image202

Bilder säger mer än tusen ord, jag var nöjd med väskan. Klockan är en julklapp från S