Flyttstök

Nu är det inte många dagar kvar, men fortfarande mycket att packa. Vi var väldigt duktiga härom dagen men idag ska vi nog få lite gjort igen. Ska åka till IKEA och köpa sängben, och kolla runt på olika ställen efter handtag till köksluckorna. Luckorna och handtagen  är i bok och ger en känsla av "Folkets Hus" som min kära sambo så fint uttryckte det. Att bara byta till rostfria handtag tror jag kan göra en hel del för helhetsintrycket.
ClasOhlson har faktiskt många snygga, vi fastnade för nr 1 och 4 från vänster.

image77

Andra saker som behöver inhandlas är duschdraperi, knoppar till badrumsskåpet och lite annat smått och gott. Får väl se vad vi kommer hem med.

Igår var vi i lägenheten och kikade, målarna är klara! Var lite nervös för resultatet av den mullvadsfärgade väggen i sovrummet, inte för grön, inte för brun osv. men den var helt PERFEKT! Det tyckte S också, även den ljusgrå färgen i vardagsrummet blev jättebra och kommer bryta bra mot det vita och svarta, det kommer bli grejt! Nu ska jag göra helgfrukost till min hurtigbulle som snart kommer hem från morgonpromenaden.

Som ett paket på posten

Är väldigt nöjd med dessa skor från Ellos, som kom idag. De var ruskigt billliga och dessutom sköna att gå i. Hade även beställt en svart löpare (bild kommer när jag kan lägga den på vårt nya matbord) och en fräsch randig baströja med toppenlängd.

image74 
 

Livet på landet!

image71

Helgen var jättehärlig och festen mycket lyckad. Partytälten restes i blåst, sedan började det regna, men slutade ungefär samtidigt som gästerna började anlända. S agerade grillmästare och maten smakade ljuvligt. Genomgående temat var ju amerikansk barbecue, så det var Jim Beam i såsen, marinaden och i välkomstdrinkarna, det är var gott, även för de som inte gillar whiskey/bourbon. Senare på kvällen togs gitaren och födelsedagspresenten, tamburinen fram och S och hans bästa vän M, spelade och sjöng, precis som det ska vara på grillfest, alla lyssnade och njöt. Helgens baksida är väl att man är alldeles prickig av kliande myggbett, de där små myggen skulle inte ha ngt exitensberättigande om de inte vore föda för fåglar och sånt. Jag verkar ha extra gott blod också....

Igår började vi lite småt med flyttpackandet. S rensade ut på vinden och körde bort grejer till nya lägenheten och jag tog mig an spisen och köket, inget man har gjort så ofta sen man flyttade in direkt. Det är kul när man börjar packa och hittar saker man inte sett på länge, har svårt för att kasta saker, men igår var det en hel de som rök. Nu är de nog så gott som färdiga med målandet i vår lägenhet, och man börjar se slutresltatet, längtar så efter att börja pyssla igen, har ju inte haft lust att göra det här hemma sen vi bestämde oss för att flytta. Nu vill man bara ut så fort som möjligt.

Det blir en hektisk vecka, den som kommer, med pack och flytt och första firmafesten och dagen efter det, möhippa. Helgen efter det åker vi till Stockholm och jag längtar så!!! Det blir som en belöning efter att ha klarat av allt stress och jäkt.

Kärleken till två små monster

Nu ska vi snart åka till stugan, sitter och väntar på att S ska komma hem, sedan är det bara packa in och åka. Har lite ångest över att lämna mina små monster hemma själva till söndag fm, även om jag vet att de klarar sig. De har flera skålar med mat, mycket vatten och bäst av allt....varandra. Just nu är Elsa på väg in i husses garderob för att bädda in sig, det är favoritplatsen, där det är mörkt, mjukt och man får vara ifred. På söndag när vi kommer hem blir det puss och kram kalas!image69

                        image70

Kristi flygare dag, 17 Maj

Idag fyllde S gulliga farmor 85, det firade vi tillsammans allihopa i familjen (även blivande tillskottet fanns med och sparkade i magen på svägerska) på Kristianopels Gästgiveri. Maten smakade underbart och jag är fortfarande, 23:16, mätt så det står mig upp i halsen. Gästgiveriet låg på en mysig liten gata som taget ur en Astrid Lindgren berättelse. Husen var låga och fönstren nästan i markhöjd och kyrkan från 1624 ståtade en bit bort på gatan, riktigt idylliskt. Halade upp kameran för att knäppa lite bilder, det blev en, sedan var batteriet slut. Lånar en bild från gästgiveriets egen hemsida istället

           image67

När vi kom hem storshoppade vi inför helgens grillning och nu ligger man som en klubbad säl. Bjuder på ett par bilder från mitt senaste besök hos mor & far. Ha en skön helg, det tänker jag ha!

image68


fredag lördag fredag lördag söndag

image66

Ja det är så det här veckoslutet ser ut, man får två fredagar och två lördagar. Var på stan och strosade en sväng efter jobbet, härligt att bara kika omkring lite och ta en glass på en solig parkbänk. Vardagseftermiddagar är fortfarande lyx för mig, har fortfarande inte vant mig att sluta innan kvällen.

Idag har jag sytt färdigt spetsgardinen till sommarstugan (inte lätt att sy i spets) och kapat av gardinkappan som ska hänga i vårt nya kök. Måste försöka piffa upp de tråkiga luckorna så det får bli ett häftigt svartvitt tyg. Det blir nog bra.
Väderprognosen har ändrats och det ser ut som vi slipper regnet på lördag, håller tummarna!

Svart på vitt

image63 image75

I söndags var jag hos mamma och pappa och målade stolarna en första gång, de kommer bli sååå snygga, mamma ångrade nästan att hon gav oss dem nu. Och pappsen är så snäll att han ska måla sista gången, sedan är de färdiga. Klädde om stolsitsarna igår kväll, med ett tillfälligt svartvitt tyg. Ska sedan försöka hitta ett snyggt svartvitt bredrandigt tyg.

Tyget kommer från
IKEA.

trött, tröttare, tröttast!

Förstår inte vad det är med mig, är så himla trött. Satt nästan och nickade till lite framför datorn på jobbet. Då jobbar man bara 2 dagar till den här veckan. På torsdag är man ledig och då ska vi fira 85 års födelsedag och fredag kommer gå snabbt, sen är det helg gen, tycker att veckorna mest består av helger, och underbart är väl det, tänk om det vore tvärtom! Såg precis en oroväckande prognos om regn på lördag men jag lugnar mig själv med att det kommer hinna ändra sig till dess.

image62 
image59 image60

Köket i stugan, betydligt somrigare än innan. Den fina termosen skulle jag själv vilja ha men istället köpte vi den till svärmor och svärfar i påskpresent. Nu finns den bara kvar i blått i affären.

Har tagit en massa före-bilder på lägenheten, men håller nog på dem ett tag till, till det blir efter bilder också. Tydligen luktade det målarfärg i trapphuset idag så nu har målaren satt igång. Det kommer att bli en stor skillnad bara vi får väggarna och taken målade.

Vårstädning!

I lördags åkte vi till sommarstugan för att städa upp lite inför helgens födelsedagsfest. Eftersom ingen varit där någon längre stund sedan i julas behövdes det städas ur en hel del... Julgransbarr, julgardiner och pepparkaksburkar. Jag fick fria händer att fixa lite i köket, gissa vad... det blev rosa! Nej inte så farligt som det låter, men jag spann vidare på färgen på stolsdynorna och lite i trasmattorna. Nu har jag med mig spetstyg hem som jag ska sy en liten kappa till köksfönstret av.
Hade givetvis kameran med mig i högsta hugg och solen gjorde sitt för de fina blommorna m.m. som fotades.

image58

Körsbärsblommorna hade nästan gjort sitt för året men det betyder bara att det är närmare till ätsäsongen, det trädet brukar ståta med många fina bär på sommaren. Jag tycker gärdesgården är så härlig, äkta genuint svensk hantverk. Det är tillverkad av en man i byn som är en av de få som fortfarande besitter kunskap om denna metod. Det är bara några år sedan den gjordes men den ser redan ut som den har funnits lika länge om huset.
Underbart är det också att se regndropparna samlas på daggkåpans blad och se ljuset reflekteras i vattnet. Man mår så bra av allt vackert helt enkelt!  Nu är jag dödstrött och ska sova, men jag ska posta lite fler bilder någon dag, Kanske imorgon, om jag inte fastnar vid symaskinen med diverse projekt som lagt sig på hög.


Jordgubbar

Var riktigt godissugen i affären igår, jag sansade mig och köpte den nyttiga varianten istället, men det var minst lika gott. Ser det inte härligt ut?
image57

Besiktning

Idag har vi varit på besiktning av den nya lägenheten. Det känns jättebra och kommer bli fint när vi kommer iordning, men det var lite synd att vi inte fick vita skåpsluckor i köket. Men som sagt får man vara glad åt det vi fick, t.ex ska de ta bort alla tapeter och ersätta med väv att måla på. Det brukar nämligen inte finnas så roliga tapeter att välja på bland de billigare kollektionerna. I vardagsrummet vill vi ha ljust ljust grått, i sovrummet en mullvadsfärgad (i princip som den nedan, men inte så mörk) fondvägg och i princip resten vitt. Lampan kommer från MIO och kommer stoltsera över matbordet, förhoppningsvis.

image55image56

S har dessutom hittat stolar idag. En lokal inredningsbutik har tydligen utförsäljning pga stängning och har 4-pack stolar för 1000:-, ungefär sådana som vi kollat på, undrar om vi kanske slår till imorgon. Min käre sambo hade även hittat en herrbetjänt i borstat stål men den får de nog ha på 75% rabatt för att jag ska köpa den, kostade 2500:- ord. pris. Det finns mycket att lägga pengarna på nu, t.ex klickgolv som vi tänkt lägga in i hallen och köket, den gulaktiga plastmattan var inget vidare. Annars är det fina golv i de övriga rummen, träparkett i vardagsrum, sovrum och "lilla rummet". En annan positiv sak är att de kommer öppna upp en del av väggen mellan vardagsrum och sovrum och sätta dit en dubbelvitrindörr, det kommer göra en hel del för ljusinsläppet.
I badrummet är det en ljusaprikosaktig våtrumstapet och med den är det nog bara att gilla läget och göra det bästa av det man har.

Efter besiktningen var vi nere hos våra vänner och blivande grannar och mumsade blåbärspaj. Sen tog C och jag en sväng till MAXI och närliggande textilaffären. Jag var duktig dock och höll i mina slantar, S fyller år om ett par veckor och jag vet inte riktigt vad jag ska köpa i present än. Hans födelsedag kommer firas i sommarstugan med familj och några vänner och lite amerikansk barbecue, längtar till dess!

Äntligen matbord!

Nu har vi varit runt på möbelvaruhusen igen. Vi åkte och kollade på det som vi bestämt sist att vi skulle ha, men gillade det inte när vi kom tillbaka idag, så vi åkte vidare. På nästa ställe hittade vi ett klockrent bord och gjorde en beställning direkt, om ett par veckor får vi hem det. Det är det här, fast i vitt:
image52
Bild från em.com

Stolar har jag ett par hemma hos mamma och pappa som ska slipas, målas och kläs om och så är vi på jakt efter 4 till och letar efter fina på secondhandställen och på nätet. Vi vill gärna mixa gammalt och nytt så det blir personligt.

Från MIO kom vi ändå inte tomhänta, hittade lite på fyndhörnan. Rosa löpare från Linum och frukostassietter i melamin i cerise och limegrönt. De svarta ljusstakarna fick jag av lillebror när jag fyllde och fick vara med på bild eftersom jag gillar dem så mycket. De kommer passa fint i nya lägenheten!

image54image53

SM Guld till Hammarby!

image49           image50
image51
Igår var det SM final i handboll. Buddha blev så glad över Hammarbys seger att han jublade! De regerade hela matchen och var väl värda vinsten. Min väninnas sambo spelar i laget och han gjorde en fantastiskt insats. En stor bukett blommor ska de ha! Hade varit kul att se matchen live, men men... nu hinner man inte direkt med nöjesresor.

Igår skruvade v isär sängstommen för de som köpt den kommer och hämtar den idag eller imorgon. Byrån hämtades i fredags. Det typiska är att sängen vi ville ha har tagit slut, så det kan nog hända att det blir en egensnickrad variant av den klädda huvudgaveln istället.

Det snygga armbandet kom min kompis med igår, de säljer det på hennes jobb och hon tyckte det var jag. Det tyckte jag med! Det är ännu finare live, starkt orange med ett härligt skimmer. Kommer användas flitigt i sommar.
PS. Ursäkta för den dåliga bilden på Buddha, den gör honom inte rättvisa.

1:a Maj

image48
Idag har vi varit lite trötta efter gårdagen. Firade valborgen med att gå ut och äta på tapas restaurang här i stan, jag S och en kompis till oss. Syndigt gott var det! Sedan blev det en liten barrunda och vi var väl inte hemma förrän två. Det blev inget traditionellt majbål med andra ord, men det har det inte varit på många år. Jag tycker inte ens man firar valborg på ngt speciellt sätt länge.
När vi var och handlade på ICA passade vi på att besöka den nyöppnade butiken i köpcentret, Kid Hemtextil. Där hade jag kunnat shoppa loss en hel del. Var ute efter påslakan eftersom jag såg ovanstående i ett reklamblad, men de hade inte kommit hem än. Besviken som jag var, kom vi ändå hem med två kuddar och en naturvit pläd som vi ska ha som skydd i bilen (vi har beige tygklädsel). Den rosa pläden på bilden är köpt på ellos.se, skulle bara se om det var samma rosa nyans och den stämde faktiskt ganska bra.
Imorgon eller på torsdag em ska det besiktigas lägenhet. Jag ska ha med mig både måttband och kamera, för att ta "före-bilder". Vi har fortfarande inte blivit av med vår lägenhet, så jag börjar bli lite nervös att vi står med dubbla hyror i ett par månader. Men det var en tjej här och kollade i söndags, fick bara inte riktigt pejl på om hon ville ha den eller inte. Hon har tydligen till på torsdag på sig att svara. Håller tummarna!