♥ Enya ♥


Vår vackra tjej Enya kom i tisdags morse efter en lång väntan för hennes föräldrar.
Vattnet gick på måndagskvällen, 3 timmar efter pappa Stefan hade kommit hem från utbildning i Stockholm och straxt därpå började värkarna. Vi skrevs in på förlossningen vid 4-tiden och vid 8:50 var hon född, så det gick ganska snabbt. Jag förlorade mycket blod men annars gick allt bra och nu är vi hemma och bara njuter av familjelivet. Vår dotter sover hittills väldigt bra på nätterna och mest sover och äter på dagarna. Ja mer kärlek än så här finns inte!!!

Still going strong

Nepp, ingen bebis. Imorgon om inget hänt, ska vi boka tid för undersökning och därefter tid för igångsättning. Men till helgen är vi med största sannolikhet föräldrar och vårt lilla pyre har entrat världen. Låt oss bara hoppas att det sätter igång naturligt innan dess!

Fredag och nya tag

Jo så blev det en magbild till på övertid. Bilden bredvid beskriver min torsdagskväll ganska bra, älsklingen kom hem med alvedon, panodil och nässpray och huvudvärken försvann under natten, helt underbart. Cissi och Eddie drog med mig till IKEA och lyckades få upp mitt humör lite, där hittade jag även de fantastiska cocosbollarna som jag tyckte jag var väl värd.
Nu ska jag upp i tvätten en snabbis, sedan blir det absolut sista barnmorskebesöket, och händer inget av sig själv innan tisdag ska vi ringa förlossningen och boka tid för igångsättning. Håll gärna era tummar för att vi ska slippa det!

Längtan

Liten nu får du faktiskt sluta leka kurragömma med oss. Mamma och pappa (och många andra) vill träffa dig. Se så fint din säng står och väntar. Till er som ringt och sms:at idag har jag stängt av ljudet på telefonen och sovit större delen av dagen med huvudvärk, men tack för att ni bryr er!
Skrev ett inlägg från mobilen igår men det blev nog fel. Fortfarande ingen bebis och 7 dagar över tiden.
Till alla er som ringt och SMS:at de senaste dagarna så har jag haft mobilen på ljudlös och mest sovit. Har en grym huvudvärk sedan ett par dagar tillbaka och sover inte på nätterna så det tar jag igen på dagarna. Hoppas ni har förståelse för att jag inte är särskilt social just nu. Jag lovar att ni får veta när det händer något, men just nu finns ingen förändring att rapportera.
Lillen/an, snälla kom ut till mamma och pappa nu, din säng står så fint och väntar på dig och många som vill träffa dig. Vi längtar ihjäl oss!

Nope, ingen jackpot

+5 dagar och konstanta sammandragningar men ingen bebis. Lika bra att uppdatera läget. Väääääldigt långtråkig dag, enda räddningen är att S jobbat hemifrån. Det jag roat mig med idag är att lära mig nya tricks i Photoshop, kan ju hålla på i en evighet när man väl satt igång.

40+4

Efter en dag med dammsugning, torkning av golven, tvättstugan och sortering av bebiskläder ska vi nu ge oss ut på en liten kvällspromenad. Var väldigt länge sedan nu och vad gör man inte för att få det att sätta igång, ska t.o.m med ta trapporna ner och upp igen. När vi kommer hem ska bröllopskorten sorteras (om ork finns). Det är snart ett halvår sedan vi blev man och fru men det har tagit sin tid att gå igenom dryga 950 bilder. De har bantats ner till 180 st för framkallning och nu ska de sorteras och sättas in i album. Ska bli skönt att få det gjort.

Övertid v. 40+2



Ja vad gör man för att få dagarna att passera? Igår blev jag rastad med shopping av den lilla björnen ovan och
hans mamma. Tack för ni sysselsätter mig! Gårdagens inköp blev ett startset, det grå/vita på bilden och en vanlig vit body. Ärligt talat är jag trött på att försöka hitta kläder som passar både kille och tjej, så nu blir det inte mer shopping förrän liten tittar ut. Inte för att jag bara kommer klä en eventuell dotter i bara rosa eller kille i blått (gillar inte ens blått) utan mer för att plaggen oftast är killiga eller tjejiga över huvud taget. Den gröna bodyn hittade jag på PoP häromdagen, skogsbodyn på Kappahl och byxorna på H&M. De små tossorna fick jag hem i brevlådan igår från Finabarn. De funkar som en skallra och låter alltså när barnet rör på fötterna, vilket gör det kul att upptäcka sig själv.

Syprojekt



Dagens projekt slutfört- en lekfilt till liten. Lite överblivna tyger, ett gammalt täcke och lite knåp så blev den färdig. Perfekt att lika på golvet och jollra på.
Jag har även varit hos läkaren och tagit bort stygnen under armen, det har läkt fint, sa hon, jag tycker fortfarande det ser ut som ett katastrofområde.
Liten lever om i magen just nu, men visar inga närmre tecken på att ta sig ut, mer än genom skinnet. Men ytterligare en dag ar förslutit och imorgon är det dagen D.

Veckans mage-sista bilden




Nu blir det sista magbilden här i bloggen, även om det kan dröja 2 veckor till liten behagar komma ut, tänker jag inte ta fler bilder nu. Tycker magen har stått still, även om det visade sig att den växt 1 cm sedan sista BM-besöket.
Idag är planen att åka och ta bort stygnen på vårdcentralen, handla lite och kanske börja sy på en lekfilt att ha på golvet, måste som sagt håla sig sysselsatt.
Inga speciella känningar idag heller, mer än att det ilar lite neråt, så jag räknar nog med att gå över helgen, tror inte lillen kommer förrän tidigast nästa vecka. Men lilla älsklingen, är du redo för världen, snälla kom ut nuuuuu för mamma och pappa längtar så efter dig!!! Vagnen står tom och din säng har invaderats av två håriga monster :)

No baby...yet!



3 dagar till BF idag. Försöker få dagarna att passera genom att sysselsätta mig. Igår var vi ute och åkte skridskor med vänner, ja inte Bambi förstås, jag höll mig stadigt på marken i Stefans kängor som är ungefär det enda jag får på mig på fötterna. De senaste dagarnas minusgrader gör ju att man inte fått så mycket frisk luft, så det var härligt att komma utomhus. På kvällen kände jag mig dock som en urvriden disktrasa, men jag tror att pulsandet i snön gjorde gott för både mig och bebis.
Årets första tulpaner är alltid lika härliga och dessa fick vi när svärmor och svärfar var på besök i fredags. Känns alltid lika vårigt!
Imorgon kommer en vän på fika och om kroppen är med mig ska vi ta oss en sväng på stan också.

Mitt 2009



I Januari for jag med jobbet till Norrland och bodde på ishotellet i Jukkasjärvi, en minst sagt minnesvärd upplevelse.



I Februari hade vi vår årliga träff med gamla tjejgänget, i år i Linas stuga, där vi även fick reda på att lilla Theodor bodde i hennes mage och föddes i september.



I Mars inhandlades klänningen med stort K och inbjudningarna skickades ut, vilket gjorde att bröllopet började kännas mer verkligt.



I April hade vi årets första grillning på Öland med härliga vänner. Vi gjorde även en resa till Tyskland med våra föräldrar och inhandlade diverse drycker till bröllopet.



I Maj fyllde älsklingen 30 år och då berättade vi även för våra familjer att vi var på väg att bli 3 :). Många glada miner, det var fantastiskt!



Midsommar firade vi som alltid på Öland, underbart som vanligt och vädret sådär typiskt svenskt och vi flyttade oss fram och tillbaka mellan inne och ute.



I Juli blev vi äntligen gifta och många månaders planering resulterade i en helt PERFEKT dag! Jag är så lycklig att vi har varandra och kommer ha för resten av våra liv!



I Augusti fick vi se en liten förhandsvisning om vem som gömmer sig i min mage. Helt overkligt!



I September reste vi till varmare breddgrader och njöt av att vara nygifta och bara rå om varandra. Denna månaden innebar också en tung förlust för en kär vän och så fick vi välkomna lilla Theodor till livet.



I Oktober började magen växa på riktigt och vi förbereda oss för vårat nya liv som föräldrar.



I November föddes lilla Eddie efter lite väntan för hans föräldrar. Det är så härligt att lära känna honom och öva lite på innan vår alldeles egna skatt väljer att titta ut och de kan leka tillsammans.



I December hade vi traditionellt julgodisbak med vänner, firade lilla julafton och julafton och fick pusta ut efter tolvslaget på nyårsafton att lillen valt att stanna kvar över årsskiftet. Årets traditionella familjebild togs framför granen, med julklappen, det nya stativet och jag tjockare än någonsin!


Nu är allt en enda stor väntan och de första dagarna på 2010 har gått ganska sakta. Men snart är du här vårt mirakel och då kommer vi nog istället vilja att klockorna ska stanna :)

Sjukhusbesök

  

Idag har jag varit på sjukan. Men ingen bebis på G än. Jag hade tid hos kirurgen för att kolla upp en knöl under armen som uppkommit sedan i somras. Knölen visade sig som väntat vara helt ofarlig och egentligen bara fettvävnad, uärk! Läkaren tyckte det var ett enkelt ingrepp och inte skulle påverka det stundande barnafödandet, så vi bestämde oss för att göra det direkt. Hon lade lokalbedövning och började skära, jag kände fortfarande och hon fick lägga en till. Hon grävde djupare men kom inte åt det som skulle ut, en annan läkare kallades in och gjorde ett försök. Fortfarande smärta och han lade två doser bedövning till, men den verkade inte vilja ta på mig så vi bestämde oss för att det fick vara nog för idag. Läkare nr.1 fick sy igen såret utan verkande bedövning och jag försökte bita ihop. Jag ska ju utstå en annan typ av smärta snart så jag tyckte det var lika bra att vänja mig.
Så nu blir det operation när jag slutat amma istället och jag får dras med "klumpen" till dess.
Nu hoppas jag bara att förlossningen dröjer ett par dagar så jag kan duscha och bada under tiden som jag tänkt mig. Trots detta trycker jag i mig färsk ananas och hallonbladste :)
Fyndade en amningskudde igår och älskar den redan, perfekt att vila armen på nu, Simson gillar den och datorn passar perfekt därpå.