Lite energi, tack!

Vad ska man göra när man kan komma på 1000 andra saker man skulle kunna göra, men orkar som högst sätta sig ner vid datorn. Det är bara att gilla läget och ha en slappardag, även om man inte borde. Två saker som dock står på agendan är kväll är nya Plaza, som S var så gullig att ha med sig till mig igår, och 2:a och sista delen i miniserien Elisabeth I. Har i många år varit fascinerad av "Jungfrudrottningen" och slukat allt läsbart jag hittat om henne på nätet och i bokväg, jag skrev till och med C-uppsatsen i Engelska om hennes familjs öden.

image103

image104

(Dessa tavlor finns båda i London, den ovan hänger på Hampton Court och den nedan finns att beskåda på National Portrait Gallery)

Hennes far, Henry VIII, äktade 6 fruar under sin livstid, när han tröttnat på dem, gjorde han sig av med dem på diverse grymma sätt. Elisabeths mamma Anne Boleyn, föll offer under bilan och blev med andra ord halshuggen i Towern, till följd av en påstodd otrohetsaffär (med sin egen bror!!!!!). Ja, det går att fortsätta länge till att berätta om denna släkten Tudor, men det har redan blivit tillräckligt mycket historielektion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback