Ordlös onsdag

image388

Det jag gillar med tema är att det är lättare att skriva inlägg när det finns något att gå efter, även när man inte riktigt har inspiration eller tid. Testar ett annat tema, Ordlös Onsdag, hos
Nejma i Marocko.

Temavecka Närbild Mat

image387

Efter en intensiv helg behövde vi ladda batterierna och det blev en stadig frukost med fullkornsbröd med Soffis äggröra och lite ruccola i söndags. Riktigt gott! Så det blev dagens bild till temat närbilder-Mat hos
Tankebubblor.

Tisdagstema- Trasigt

image384


Bättre sent än aldrig, tog sin lilla tid men nu kommer mitt bidrag till
tisdagstema.
Jag vet inte om man kan säga att de ärtrasiga, men det är gamla traktordelar som inte används mer och håller på att rosta sönder, men de åldras med stil tycker jag.

Temavecka- Närbild Måndag Natur

image383


Hänger på temaveckan Närbilder hos Nilla på
Tankebubblor. Dagens närbild: Natur,
även om den är fotad inomhus. Försökte piffa upp trappuppgången så jag ställde
en Zinkhink planterad med ljung och lite murgröna utanför dörren.

Höstmeny

image370

Recept: Tasteline

image371

Recept: Arla

image373
Recept: Arla

Egna kollage med bilder lånade från Arla och Tasteline. Klicka på bilderna för att komma till recepten.
Förrätten var fantastiskt god och den goda toasten var jättegod att doppa i soppan, dock var den väldigt mäktig, jag tror vi använde lite för stora tallrikar, för när vi kom till huvudrätten var jag nästan mätt redan.
Kycklinggrytan var ett tips från en kollega och var lika god som den lät, det var speciellt med svartvinbärssmak men det passade gott med kryddorna enbär och timjan.
Efterrätten har jag gjort innan och är extremt lätt att göra och dess syrlighet smakade bra efter en mustig middag. Tar inte så mycket mer än 10 minuter att göra.

Lite inspiration

image364

image366

image365

Bilder från vårt vardagsrum. Den fina krukan med vit azalea fick vi av mor och far i fredags. De vet verkligen vad vi gillar. Den pryder verkligen sin plats på matbordet tillsammans med den gamla skålen i pressglas och ett par silverljusstakar. Dukade upp fint i fredags men det blev inga bra bilder då det var för mörkt. De fyra skålarna med blommor var dock del av dekorationen.

Fredag x 2

image362

Hela dagen har känts som en fredag idag, och känslan avtog inte när det dessutom bjöds på tårta på jobbet. Den goda citrontårtan var för att fira en bra affär som en av säljarna avslutade idag. Den ser läskigt gul ut, men var supergod!
Ikväll blir det fullt upp med storhandling, syprojekt, städande och förberedande av morgondagens middag. Mina föräldrar kommer nämligen på besök och det ska bjudas på fördrink, trerätters och hela faderullan.
S och jag har ett gemensamt intresse av att planera och laga helgmat och har planerat en härlig höstmeny. Recension på recepten utlovas så småningom.   
På lördag blir det lasergame, bowling och minigolf då det ska firas födelsedag.Och kanske hinns det med en liten tur på stan med mor och far.
Ser fram emot en härlig helg!

Höstprakt i skogen

image359
image360
image361

Hade med mig kameran på en liten lunchpromenad härom dagen och kunde föreviga de fina höstfärgerna. 

Igår fick jag tillbaka vår bil från bildoktorn! 1 ½ vecka tog det, jag är imponerad. Fasade för att jag skulle få vara utan min lilla pärla i ett par tre veckor och eftersom jag pendlar till jobbet är jag ganska beroende av den. Men nu är den hel och fin och glänser igen. Sitter nu och laddar upp bilder till framkallning, vilken tid det tar! måste ju sova snart, var otroligt trött imorse och misstänker att det inte blir lättare att gå upp om jag sitter här halva natten.

Imorgon blir det tupperwareparty hos en kollega, tantvarning, jag vet, men jag har ju redan satt ribban med ljusparty för ett par veckor sedan och de har bra grejer så något litet inköp blir det nog.

Tisdagstema- saknad(e)

image357
Veckans
tisdagstema är saknad. Det finns en massa olika sorters saknad, och avsaknad, men det jag tänker på när jag hör det ordet är mina kära vänner som bor alldeles för långt ifrån mig. Saknaden är stor när vi är ifrån
varandra, och när vi träffas igen känns det som det inte har gått en dag sedan sist. Nästa gång vi alla träffas blir under en Spa resa till Stockholm i februari, och alla åtta kan följa med. Två är gifta, en har barn och ett par tjejer bor utomlands, men alla har vi tagit oss tid till denna avslappnande helg. Jag längtar redan!

Plommontoner

image356

Idag har varit städ/fixardag. Har samlat upp och rett ut alla sladdhärvor i lägenheten, det är så tråkigt att snubbla och irritera sig på lösa sladdar. Utöver det har det storstädats, t.o.m torkat golven och dammat. Har också bytt accentfärg i vardagsrummet från orange till plommonlila. Jag har bara bytt kuddar i soffan, överdrag på stolarna och färg på krukan på bordet, och så är det ett helt nytt rum.

Katterna har också fått en ny klätterställning/klöspelare med en våning mer än de hade innan. Där har det busats och nosats idag och därför ligger nu både Simson och Elsa och sover skönt.

En Dylan i vårt vardagsrum

image355

Denna tavla måste till ramverkstaden, eftersom glaset är spräckt. För närvarande står den på vår amerikakoffert i vardagsrummet, i väntan på att bli omhändertagen.

Den första snön har fallit

image353

Igårkväll strålade solen så här vackert, imorse landade den första snön på marken och nu regnar det. Höstväder med andra ord. Nu blir det ungersk kycklingpasta och Idol på tv. Trevlig fredagskväll!

Min tid i England

image352

När jag slutade gymnasiet bestämde jag mig, som så många andra tjejer, för att prova på livet som aupair. Till den engelska landsbygden och en familj med fyra barn och en ensamstående mamma begav det sig. Det var både en jobbig och lärorik tid. Men mina bästa minnen därifrån kommer från stallet där jag hjälpte till på helgerna. I gengäld mot att jag mockade och gjorde iordning hästarna för lektioner och var med i barngrupper, fick jag rida hur mycket jag ville. Nu jobbade jag 6 dagar i veckan, men kvällar och helger var jag i stallet när jag kunde.
Vi red långa fleratimmars turer på söndagarna genom djupa gröna dalar, täta skogar, över porlande bäckar, genom små engelska stenhus byar. Det låter sagolikt och det var det också, kan inte med ord beskriva hur det kändes att sitta på ryggen på sin drömhäst (Spice tv. här ovan) och rida genom dessa landskap.

Nu fick jag stallabstinens igen. Den smyger sig på ibland, och till våren har jag tänkt göra någonting åt det, måste upp på hästryggen igen!

Det översta kortet är Tilly, den engelska familjens minsting, då 2½ år. En rödhårig liten vildbatting, men hon kunde också vara väldigt lugn och mysig. På den tiden hade man ju ingen digitalamera så korten är fotograferade.


Morgondis

image351

Se så vackert regndropparna fastnar på nätet. Fotades utanför jobbet imorse.

Tisdagstema- Hinder

image350

Midsommar 2007 var regnet ett hinder för att vi skulle kunna duka långbord nere vid vattnet.
Istället bars festen in i sjöstugan och helgen blev trots vädret kanon.

Fotogenique

image346

Snacka om att bli bra på bild, mina söta vänner har inget problem med fotominen direkt.
I helgen har de lekt kurragömma, hoppat på och jagat varandra och imorse tog de sig en välbehövlig paus på fårskinnet.
Själv har jag varit på stan med grannen, och besökt nyöppnade Lagerhaus. Det finns mycket smått och roligt där, men idag blev det bara lite färgade ljus, handdukshängare och en tablett att ha som duk i köket.
Nu blir det tacokväll med nyaste Beck filmen och en godisskål. Trevlig söndagskväll på er!

Fruktkompott

image344

Gott KAN vara nyttigt. Gårdagens middag, grekisk kyckling med fetaost och oliver, avslutades med en frisk fruktsallad av säsongens godaste frukter.

Före Efter- Badrummet

image342

 Har inte ändrat så mycket, det är svårt att göra det med små medel i ett badrum, men vi har försökt att med färger trolla bort den rosamönstrade våtrumstapeten. Drömmer om ett vitt helkaklat badrum med tassbadkar och större dusch en dag.
  
Så här såg det ut innan vi flyttade in. Plastknopparna på skåpets har bytts ut mot rostfria från indiska. Spegeln ska bytas ut mot enkel från ikea och duschdraperiet ska hottas upp lite.

Lördagsklädsel

image340

Det här hör inte till vanligheterna, men trivdes i min outfit idag så jag visar upp den.

Ljusblå klänning Indiska
Marinblå Polo H&M
Grovstickade strumpbyxor Lindex
Bruna fodrade stövlar Traderafynd

Från mitt fönster

image339


Höstpromenad i morgonsolen

image332image331image329
image333image334image330

Startade dagen med en långpromenad, följt av träningspass här hemma... ja, jag sa träningspass, tro det eller ej. Det är nog ett år sedan jag tränade och det kändes idag! Har också fått lite nyttigt gjort här hemma, så man kan njuta av resten av dagen. Det har varit ett par tunga dagar för mig, därav inget bloggande, men nu börjar det ordna upp sig. S kom hem i torsdags och allting kändes genast mycket lättare, med sig hade han den underbara boken Meningen med livet av Bradley Trevor Greige, ett hett tips till alla som har en dålig dag (eller vecka). Förutom denna har författaren gett ut bl.a En deppig dag och Kära mamma. Böckerna är fulla med bilder på underbart söta och komiska djur och man kan inte annat än bli på bättre humör.


Julpynt

Det är ännu ett par månader kvar till jul men man kan ju börja planera julen i sitt lilla huvud i smyg ändå. Skulle inte den här passa utmärkt i vår hall som julpynt? Är inte så mycket för pynt annars, men lite kul var den allt. Finns hos Åhlens. 

                               image328

Olycka

image327

Har varit med
om en olycka ikväll (jag mår bra, är bara chockad) och sitter fortfarande och fryser i soffan. Familjen har varit här hos mig, men nu har de åkt och S är bortrest med nya jobbet över natten, så jag ska dessutom sova själv. Han skulle sovit borta imorgon också men kommer hem på kvällen för min skull (med en present, Jippie). Ska gå och lägga mig sent, så jag somnar direkt av trötthet. Blir väl datorn i sängen som sömnmedel.

Ingen upplyftande text så jag bjuder på en härlig höstbild som kompensation, taget med min mobiltelefon.


Nostalgitripp

image326

Eftersom jag är hemma från jobbet idag och knappt orkar ta mig ur sängen, har jag kollat igenom min kortlåda och hittat massa kul. Hittade bl.a fotona som min farbror tog på mig, en gång för länge, länge sedan, där jag var rund om kinderna och fortfarande hade långt hår. Eftersom jag inte har någon scanner har jag tagit kort på de gamla fotona, därför är de lite suddiga.

Före och efter- hallen

image325
Fast ingen före bild, bara efter.
♦ Våra renhängare har synt här innan på bild
♦ Hatthyllan kommer från Village,
♦ Den första tavlan har jag försökt mig på att teckna en Roy Lichtenstein på fri hand
♦ Tavla nr.2, tulpanen, är målad av en väninnas mamma.

Tisdagstema- vårdad

image324

Svårt
tema denna vecka. Jag är väldigt dålig på att sköta mina växter här hemma, de får endast vatten när jag ser att  de slokar, men mina mårbackapelargoner vårdar jag så gott jag bara kan. Nu står de dessutom i "blomsjukstugan" i lilla rummet, där alla växter verkar trivas, orkidéerna får t.o.m nya stänglar och doftrankorna börjar blomma igen.

Sjukstuga

image312

Är hemma från jobbet idag. Drog på mig en förkylning i helgen och vaknade imorse som jag somnade.... med huvudvärk. Det känns dumt att vara hemma för man har ont i huvudet, men det är så pass att jag inte har någon matlust, inte orkar resa mig ur sängen, så hur ska man då kunna sitta i en telefonväxel eller vara skärpt nog att hantera fakturor? Nej det går faktiskt inte. Har bara duschat idag sedan var jag tvungen att gå tillbaka till sängen. Ska nog läsa en tidning eller kolla på en film istället. Känner mig ungefär som den spretiga dalian på bilden idag.

Perfekt lördag

Sovmorgon, lång frukost, gemensam städning, hemmafixande, tur på stan, träffa vänner på kvällen, en härlig lördag med andra ord.

image304

Vår nya klocka, som äntligen kom upp på köksväggen idag. Den har legat och tickat i väntat på att bli uppsatt.
Jag har bott i England, S i New York och nu bor vi i Sverige, klockan talade till oss i affären... Dessutom är den riktigt snygg!

   

♦ Jag provade färgade linser igår, såg knappt hur det såg ut eftersom det var styrka i dem och jag har bra syn, men skulle nog vilja prova mörkbruna utan styrka någon gång.
♦ Nya vantar, bonuschecken från Åhlens brände i väskan.
♦ Hämtade billiga jeansen från H&M, perfekta på jobbet
♦ Såklart vill man stödja genom att köpa Rosa bandet.

motsatt effekt

konstigt nog fick föregående inlägg motsatt effekt, för nu hittar jag massa jag vill skriva om.
När vi lagt hallgolvet ska hallen piffas lite också, bl.a med en ny lampa. Har hittat två som skulle passa där.
Det får ju inte bli för skarpt ljus i en hall och så får den inte hänga för långt ner, det är svårt att hitta rätt.

image303                image302

Bilder: Lånade från MIO

Lite datortrött

Det kommer inte bli så mycket bloggande de närmsta dagarna, bara i mån av tid. Har en massa projekt här hemma, små men tidskrävande och är ganska fyrkantig i ögonen av datorn på jobbet. Håller på att lära mig nya saker på jobbet, där datorn är en viktig del och det är inte alltid så lätt. Igår var datorn och jag ovänner mest hela dagen, idag gick det bättre. Det härliga är att man lär sig nya saker, och det växer man av. Men som sagt blir man trött i huvudet och har inte någon vidare lust att stirra på en skärm hela sin vakna tid.
Bjuder på en härlig sommarbild nu när höst-tröttheten börjar smyga sig på.

image301

FotoFlexer

Har hittat en bra sida som heter Fotoflexer och är ett fotoredigeringsprogram som man använder online. Flera roliga effekter som jag inte har i mina program. Lekte lite med dagen temabild:

image300

Tisdagstema - ljud

Det är underbart med musik, så vad passar bättre till tema ljud. Synd att man lade av att spela, men som tur är finns det andra i närheten som är bättre på det än mig.

image299


Inspiration

Ikväll har jag bara ägnat mig åt inspirationsläsning, och hittat ännu fler bra sidor, t.ex oliko.se, tack för tipset Sandra! Vilken sida, och bara nostalgidesign från 50- 60- och 70-talet. Har kollat in nyheter på favoritsaker.se och hittat lite "vill ha saker"...

image298

Kakeldekor för att hotta upp det tråkiga köket, brickan för den är kul, brödburken för den är snygg och datorprydnaden för den är onödig men jäkligt cool.

Har också hittat bra sidor för digitalframkallning, och det ska göras imorgon (om det inte blir garderobsrensning). Varför räcker tiden aldrig till?