Min morgon




... och så en kopp kaffe. Man kan ha det sämre!

Vår underbara 1-åring


När finklänningen åkt av

Sedan igår kan vår lilla dotter titulera sig 1-åring. Dagen började med väckning, sång, smoothie i sängen och givetvis paket. När vi haft en liten mysstund var det bara att ge sig iväg till jobbet. Stefan och Enya målade med vattenfärger och var på Leos lekland. På kvällen kom moster, gudfar och Hanna och åt köttfärsfyllda crepes som S lagat och Enya fick en jättefin födelsedag.
Stort tack till alla som uppvaktat henne med blommor, paket och kort!!!

En plats i solen


Dreamland beach, Bali


Wiiiie 2 veckor i solen är bokat!!! Inte till stranden ovan, men lilla familjen ska ut och resa. På Enyas födelsedag är det 99 dagar kvar till avfärd.

1 års kalas



Finfina tulpaner från mormor och morfar



Farfar och morfar med födelsedagsbarnet



Le cake



Svärfar fick glutenfria muffins med jordgubbstopping

I lördags var stora familjen här och fira vår lilla blivande ettåring. De som saknades var familjen uppe i Stockholm, men Tina om du läser detta kanske du ser att jag hade kronan som dekoration på bordet :)
Stefan hade lagat jättegod mat och jag gav mig på min första tårta, med smak av rabarber och jordgubb och dekorationer i sugarpaste. Den blev faktiskt riktigt god. Enya hade ett fantastiskt kalas och fick jättefina presenter bl.a lektält, pussel, böcker, kläder, regnställ, fondpengar, adidasskor, en egen kånken, födelsedagståg, sångpåse m.m.

I veckan väntar fler kalas och idag gick de sista inbjudningarna iväg.
Det blir en härlig vecka som för övrigt är min sista heltidsvecka. Nästa vecka börjar jag jobba halvtid, vilket jag ska göra fram till att Enya börjar dagis, och sedan kommer jag jobba kortare dagar när hon är färdiginskolad. Ska bli skönt att äntligen få lite vardagstid med min lilla älskling igen. Som jag har saknat det!!!

I köket



Diskbänken är populär, vare sig det gäller bakning eller diskning så ska hon vara med

Misslyckad



Misslyckad bild men ändå inte...

Konstnärinna





E och jag hade en härlig söndagsförmiddag med finaste vännerna. Hanna och Tina var här på fika och hade med sig en försenad doppresent och för tidiga 1 års presenter. Hon fick en underbar bok med blandade sagor av Elsa Beskow. Sedan fick hon sitt första konstnärs-kit med vattenfärger, pensel och akvarellpapper, fint ska det vara när arkitekten väljer :) När hon ska kladda med detta kan ett förkläde också vara bra att ha. Att hon var sysselsatt en stund tydde på att det var mycket uppskattade presenter.

Onsdagscupcakes



Browniecupcakes med dumlefluff


Vaniljmuffins med vit/mörkchokladmousse


Gissa om grabbarna/gubbarna på jobbet blev glada... Var ju tvungen att testa de nya bakredskapen och själva äter vi ju inte så mycket bakverk här hemma. Tyvärr hade jag beställt fel storlek på tyll, men men, det får duga.

Breathless



Fotot är taget av älsklingen (och har fått sig en liten Photoshop omgång). Det är inte så ofta han tar fram kameran men nu kan vi konstatera att det borde bli oftare

Jag lever!



Nysydd klänning, dock inte till Enya utan till hennes dockor. Hittade lite dockklädesmönster hemma hos mamma.
Lilla familjen tar en tur på stan på lördagen, sjukt lite folk så här i januari när rea ruschen lagt sig.



Mormor och Enya tittar på när morfar skottar snö från taket.

Kände mig tvungen att slänga in några livstecken, även om det är taskiga mobilbilder. Vad gör jag? Ja, vi spenderade långhelgen hos Mor och far, där vi hade middag med svärföräldrarna. Det var så skönt att vi blev kvar en dag extra. Vi har njutit familjeliv, lillan och jag har varit /är sjuk/a, jag förbereder mig inför en bröllopsfotografering i helgen och så har jag skickat iväg en beställning på Tårtdecor.se, nu ska här bakas! Har ju ett stundande etttårskalas att planera också :)

I pulkabacken


Året 2010


Stör mig inte, jag tänker



2010 var ett fantastiskt år! Se bara på dessa årgångs-godbitarna. Dotter och guddotter som är födda samma år. Ser fram emot ett 2011, och vad det har att erbjuda.

GOTT nytt 2011





Det nya året firades in med GOD mat hos goda vänner på öland.Till förrätt bjöds det på avocadosoppa med ceviche, huvudrätten var mozarellagratinerat kalkonbröst med tomatsalsa och Ernsts julsallad. Salladen åt vi på juldagen också och är fantastiskt god,
Här hittar ni receptet.
Efter maten blev det även lite Gino, frukter och bär gratinerade med vit choklad.
Så här dagen efter blev det korvgrillning och aldrig smakar väl en korv så bra som utomhus i kylan.