Nougatfärgade pjucks

image508
image509

Ja det blev inga vita tygskor, det blev snörlösa favoriter. Har denna typ av sko i flera färger och använder dem jämt, till jobbet, till vardags, till fest... Är mycket nöjd med min shoppingrunda, där jag även hittade en vårjacka och lite smått och gott! Nu blir det ett glas vin med lillebror som kommer på besök, mysigt!

And so passes a morning of my life...

image506

Nu har jag spenderat morgonen i sängen med att skapa ny design. Min sidomeny hamnade tydligen under alla inlägg när man använde webläsaren firefox, tack
Åsa för tipset! Efter dagens lilla renovering hoppas jag nu att det ska se likadant ut vilken webläsare man än använder. Tyvärr kan jag inte kolla då jag inte har Firefox installerat på min dator längre. Nu bär det av ut på stan och lite shopping!

Vårspritter

image505
image504

Idag när jag körde hem från jobbet, fick jag en sån härlig vårkänsla. Fåglarna kvittrade, solen sken och solglasen åkte på. Jag höjde volymen på musiken och bara njöt, och imorgon är det fredag igen.
När jag kom hem från jobbet idag satt en reporter och en fotograf här hemma och gjorde en intervju med sambon. Den är till en artikel i en bilaga i lokaltidningen och handlar om hans två stora intressen- fotbollen och musiken. Ska bli kul att se när den kommer!

I helgen hade jag tänkt hinna med lite shopping när S är borta på träningsläger, kanske en sväng till Öland och sedan stan i Kalmar. Behöver ett par nya vårskor och lite vårinspiration, det är alltid roligare att klä sig på våren, när man inte behöver en massa lager på sig. Trevlig helg på er!

Före-Efter pallen

image501image500

Tack för alla snälla påskhälsningar, när jag piggnat till lite ska jag besöka er och ta igen vad jag missat. Är däckad i förkylning...igen så jag är inte riktigt tillbaka i form efter påsken än. Det har varit fantastiskt roligt och avkopplande, men det är synd att det måste ta slut. Har städat här hemma och ska nu koppla av i soffan med honungste och knäckebröd. Trevlig kväll!

Glad påsk!

image498
image499


Nu har påsken redan börjat, men jag önskar er alla en riktigt trevlig påskhelg! I torsdags blev det mingel med hemvändare och igår åts det traditionell påskmiddag hos mamma och pappa. På kvällen dracks det lite vin här hemma med vänner och gitarr, bas och cajun (trumlåda) gick heta, tur för grannarna att vi valde att fortsätta kvällen på uteställe istället. Med andra ord har påskhelgen fått en brakstart och ikväll samlas alla vännerna igen hemma hos R och J, i deras fina hus. Det är så skönt när man känner att man fått så mycket ut av dessa dagarna och man vet att det fortfarande är 3 dagar kvar på ledigheten. Underbart!



Temavecka- Rosa

image492image493
image495
image497

Tröttnade på det trådlösa som aldrig fungerade, nu är jag tillbaka på den vanliga uppkopplingen, tills jag orkar försöka igen. Jag missade gårdagens tema som var grön, så jag slänger med det i dagens, vill du se andra rosa bidrag, kika in hos Nilla på
Tankebubblor.

Trådlös strejk

Trådlös uppkoppling som inte fungerar gör att jag är avskuren från internet för tillfället. Och jag som hade planerat dagens rosa temafärg, kanske jag är igång i kväll igen, vi får hoppas!


Temavecka- Vit

image491

När turen kom till vit i
temaveckan var det inte svårt. I helgen hämtade vi hem den VITmålade buffén som blivit tv-bänk och det blev jättesnyggt. Ett plus är att den rymmer servetter, finbestick, ljus, dvd-filmer och cd skivor . Tyvärr har vi inte fått hem tv:n än så vi vet inte hur stor den blir där på, men det återstår att se. Fint blev det i alla fall.
Nu snöar det igen, snön kom bara 3 månader för sent, man blir riktigt less! Tyvärr måste jag springa, ska på kvällskurs...

Blå vår

image490

Eftersom våren bestämt sig för att spela oss ett spratt och dra sig tillbaka för snön gottar jag till det med ytterligare ett par vårigt blå blommor.

Temavecka- Blå

image489

Denna vecka är det temavecka hos
Nilla, med en ny färg varje dag, och veckan börjar med färgen blå.
Numera redigerar jag mest mina bilder i photoshop men ibland leker jag lite med Fotoflexer. Har ni inte något bildredigeringsprogram kan jag varmt rekommendera denna nätversion som är helt gratis och är kopplad till bl.a facebook, picasa och flickr. Igår lekte jag lite med nyheterna i programmet och plötsligt blev min gröna nejlika blå.

Fotogenique

image488

Resultatet från gårdagens fotosession med Simson. Han var faktiskt ganska med på noterna och hade inget emot att jag förföljde honom med kameran. Han är vår prins, lille Simson! Prinsessan Elsa är rastlös och väldigt sällan still så det är lite svårare att inte få suddiga bilder av henne.

Ordlös onsdag-retrokoppar

image487

Idag gästhostas Ordlös onsdag hos
Krokofanten.

Nyheter hemma

image485

I lördags fick jag MMS med bild på denna lampan, "gillar du den?" löd frågan från S. Om jag gjorde, det är en originallampa från 60 talet, och passade perfekt som hallbelysning, då vi saknat det sen vi flyttade in. Köpte även ny hallmatta på IKEA för att dölja det fula plastgolvet, den är vändbar så man kan ha ljus eller mörk sida uppe.

image486

Har även fått upp en tavellist på den tomma väggen i vardagsrummet. Hoppas på att den nya tv:n kommer denna veckan och att jag blir frisk och kan måla sista lagret på den nya tv-bänken.

Tisdagstema- badrum

image480

När man har ett svagt aprikosrosa badrum är det inte något man gärna visar upp, därav endast detaljbilder. Den grå badrumsmattan täcker nästan hela det fula plastgolvet, handdukarna från Lexington lyxar till det och bomullsrondeller och tops är saker i badrummet jag inte klarar mig utan. Kika på fler badrum på
tisdagstema.

Vårfräscha färger i garderoben

image477

Födelsedagen innebar lite "nytt blod" i garderoben. För ett av presentkorten blev det ett par grå stuprörsbyxor och den blå skjortklänningen. Den randiga toppen fick jag av mamma och pappa. Skjortan är snygg till såväl ljusa jeans som ett par vita tights eller med bara ben när de blivit lite bruna. Väskan kommer från indiska och är present från lillasyster.

Hemma hos: Martin

image475

Huvudet är tungt och ögonen trötta och blanka, det blir en tidig kväll ikväll... Igår var vi på inflyttningsfest/middag och idag är jag glad att jag valde att köra hem... annars hade jag antagligen mått ännu sämre idag.
Idag blev det ytterligare en tur till IKEA och återigen hade man med sig en kasse hem... att man inte kan åka därifrån utan att handla någon gång! "Jag ska bara följa med som sällskap" klingar falskt redan när man uttalar orden.

Jag har varit och lämnat av S vid flyget till stockholm så nu blir det soffläge i min ensamhet. Tur att man har katterna till sällskap.

Tyst som i graven

image474

Det är något med kyrkogårdar som fascinerar mig. Och då menar jag gamla kyrkogårdar, där den ena stenen är vackrare än den andra och inskriptionerna berättar någon om vem som finns där under. Dessa bilder är tagna på gamla kyrkogården ett stenkast från Kalmar slott. Det är synd att stenarna vittrar sönder, men det är också det som gör dem så vackra.

Igår var vi syskon ute och roade oss på stan med respektive och ikväll blir det inflyttningsfest om jag mår bättre (förkylning i kroppen). Jag lovar att jag ska ta bilder för er som är nyfikna på vår väns lägenhet.

En blomma...

image470
image473


...delar jag med mig av till alla helgfirare. Imorgon är det fredag... igen! Önskar en fin helg och förhoppningsvis på återseende innan den är slut.

Buketten fick jag av mamma och pappa, och kronan på den silvriga krukan var en present från söta lillebror (18 år)
Han är inte dålig på att köpa presenter han, det brukar träffa rätt!

Frukost på sängen

image469


Vaknade imorse av att sambon kommer med frukost på sängen och sjunger " Ja må hon leva", vilket härligt sätt att vakna! Firade min födelsedag med familjen igår kväll, fick en massa fina presenter som jag inte vet vad jag gjort för att förtjäna. Av S fick jag imorse biljett till ovanstående evenemang, endagars festival i Juni  i stockholm med ovan nämnda storband. Ska bli så härligt att få uppleva tillsammans, jag längtar redan! Är för övrigt imponerad av hans oanade scraptalanger. Undrar om det är jag som smittat av mig =) I eftermiddag tänker jag ta en shoppingtur med syster yster och spendera de presentkort jag fått, härligt. Ha en fin dag alla, det tänker jag ha!


Spring is in the air

image468

Ser tillbaka på en härlig helg med familjetid, god mat, skön söndagspromenad och avslutningsvis IKEA besök och flytthjälp åt en kompis. Han har renoverat en lägenhet i ett gammalt mejeri och jag blev stum av de snygga vitlaserade trägolven, förmaken in till rummen och de söta garderoberna och skafferiet. Tänk bara att slita bort en sliten plastmatta och lite masonitskivor och hitta vackert gammalt trägolv i original... vilken dröm!
Jag ska fråga om jag kan ta lite kort nästa gång vi är där och det inte står IKEA kartonger överallt :)

Men nu är det måndag (någon timme till) och därmed en ny vecka. Känner mig gammal när jag säger att det är inte klokt vad tiden går snabbt, men det gör den och jag är faktiskt gammal... ännu äldre om ett par dagar.

Bild: Krokusen är skörden från helgens promenad.