Redo för bröllop...

...som gäst! Hahaha

Provade massor med skor på stan idag men hittade inga jag var nöjd med eller kände att jag skulle ha användning för efter bröllopet. Jag tar istället mammas tvättäkta chockrosa åttiotalspumps och fräckar till klänningen, som annars är ganska söt/gullig. Gillar inte att känna mig gullig

image134    image136

Klänningen har vit botten med små små rosa prickar och blommönster i nederkant och smock under bysten. Är jättenöjd med den faktiskt och den kommer jag även att använda vid andra tillfällen. Nästa helg är vi bjudna på 30 års kalas och jag tror faktiskt jag kommer ha den då med, med lite andra accessoarer bara.

Nu har tjejerna börjat trilla in till stan för bröllopet. Det är ju bara jag från skolgänget som bor kvar här i stan, de flesta bor i stockholm och köpenhamn. Därför blir man så glad när alla samlas igen. Linda (som bor i Stockholm) kom förbi en sväng idag o kikade på nya lägenheten, det är konstigt att det känns som att man aldrig varit ifrån varandra när man träffas igen. Man har så mycket att ta igen varje gång eftersom alla är ganska dåliga på att höra av sig (ja, jag är en av dem som är sämst, men försöker bättra mig) Hon var samma spralliga glada Linda som hon alltid har varit. Hon är en riktig spexare den där Linda. Det var hon som var utklädd till gorilla på möhippan och kidnappade den blivande bruden. Så här såg hon ut då:

image135

Längtar till lördag nu! Und Jetzt: skönhetssömn! Guten nacht!

Inget bloggande idag

Idag händer inte mycket. Har varit med mamma och köpt födelsedagspresent till pappas 50 års dag. På måndag åker vi till Danmark hela familjen i några dagar och kopplar av och firar den stora dagen.

Jobbar lite på en ny header, den andra gjordes i en hast (eller inte) men nu har jag lärt mig mer och vet vad jag vill ha. Det är inte lätt att få till det exakt som man vill. Grrr!!! Har fortfarande inte hittat skor till bröllopet, börjar få lite smått panik nu...

(Det här skrev jag igår men internet var trögt, så jag gav upp)


Före och efter-vardagsrummet

Vardagsrummet är inte klart än men gör en liten sammanfattning av vilken effekt det blev med de svagt grå väggarna istället för den flammiga tapet som var där innan.

image124

image126



Det ser ut som cerise-chock men det är inte så farligt, ett par tre grejer bara och det är hur lätt som helst att byta färg efter lust och humör. Gillar t.ex de fina påslakanen som är i sovrummet nu, rödvit blommiga, men längtar nästan till jag får lägga på de nya som kom idag, mörklila på ena sidan och ljuslila på andra, de kommer göra sig fint mot fondväggen.

Midsommarfirande!

Ja, det blev som väntat en ganska blöt midsommar, men också solig midsommar. Vi kom till Öland runt lunchtid och någon timme senare började det regna... för att hålla på natten igenom. Vi tog kalaset och flyttade in till "sjöboden" som ligger kanske 50m från strandkanten, det funkade mycket bra eftersom stugan är ungefär lika stor som hela vår lägenhet. Förutom pilkastning blev det inga traditionella midsommarlekar, och ingen stång, men trevligt hade vi. Över lag är killarna i gänget musikaliska, så gitarrerna hölls varma till långt in på småtimmarna. När vi vaknade tidigt på morgonen på midsommardagen, tog vi tag i städandet med en gång och redan då var det varmt ute. Sedan ägnades hela dagen åt slappande i trädgården och vi tjejer tog en tur in till Borgholm, och kom inte tomhänta från butikerna i stan. När vi kom tillbaka var grabbarna i bra form och röda som kräftor efter att ha varit ute i solen hela dagen (jag själv fick minsann ingen färg, trots att jag invigde min nya bikini).

Midsommar i bilder:



♦ Det var knytkalas och denna var den prydligaste tallriken, resten av oss gafflade bara i oss maten utan att bry oss om vare sig dukning eller upplägg.
♦ Hunden Elsa var den enda med midsommarkrans (lånad av matte Johanna)
♦ Undebar bild nere vid vattnet, under ett av regnuppehållen
♦ Ungefär så här tedde sig kvällen för de flesta
♦ Det var varmt, det var trångt.... det var mysigt, säger Elsa! Vi var många som sov på golvet och där fann Elsa sin plats. Hon är en ganska stor hund, som tror hon är en ganska liten hund.

De bor väldigt vackert:





♦ Utsikten från huset när det regnade som mest
♦ Hästarna är inte deras men betar på deras marker
♦ Den lilla stugan har en gång hyrts ut, men inte på många år. Synd tycker jag.. originaltapeten gick inte av för hackor!
♦ Fantastisk utsikt från lilla stugan uppe på backen, huset ligger nedanför sluttningen.
♦ Nytapetserat i köket
♦ Gamla ladugårdslängan, mittemot ligger gamla stallet (som inte heller används längre)

Ja det var midsommar det! Nu kommer andra saker att se fram emot, bröllop på lördag t.ex (inte mitt eget), och jag som inte har några skor till klänningen. Måste gå på stan och kolla om det imorgon. Nu ska jag studsa i säng. S sussar redan gott!

Sovrummet

Har kollat igenom de bilder jag sprungit runt och tagit i lägenheten. Det är ruskigt dåligt kvalitet på dem eftersom jag tagit för sent, när det börjat skymma redan. Får ta lite snyggare och presentera här. En liten tjuvkik på sovrummet kan ändå bjudas. Älskar fondväggen som är mullvadsfärgad, passar till det mesta. Vitrindörrarna har ju inte kommit än, så sovrummet saknar dörr mot vardagsrummet, istället finns där bara ett stort hål med sladdar hängandes löst. Inte snyggt

Tofflorna fyndade jag på Indiska härom dagen, 25 kr, så jag köpte både cerise och lila. Bra att ha som inne och balkong tofflor.

image105image106


Lite energi, tack!

Vad ska man göra när man kan komma på 1000 andra saker man skulle kunna göra, men orkar som högst sätta sig ner vid datorn. Det är bara att gilla läget och ha en slappardag, även om man inte borde. Två saker som dock står på agendan är kväll är nya Plaza, som S var så gullig att ha med sig till mig igår, och 2:a och sista delen i miniserien Elisabeth I. Har i många år varit fascinerad av "Jungfrudrottningen" och slukat allt läsbart jag hittat om henne på nätet och i bokväg, jag skrev till och med C-uppsatsen i Engelska om hennes familjs öden.

image103

image104

(Dessa tavlor finns båda i London, den ovan hänger på Hampton Court och den nedan finns att beskåda på National Portrait Gallery)

Hennes far, Henry VIII, äktade 6 fruar under sin livstid, när han tröttnat på dem, gjorde han sig av med dem på diverse grymma sätt. Elisabeths mamma Anne Boleyn, föll offer under bilan och blev med andra ord halshuggen i Towern, till följd av en påstodd otrohetsaffär (med sin egen bror!!!!!). Ja, det går att fortsätta länge till att berätta om denna släkten Tudor, men det har redan blivit tillräckligt mycket historielektion.

Inte utan mina katter!

Mattehjärtat slår hårt...

image101image102

Before and After

Nu börjar vi som sagt bli hyfsat klara här hemma och saker och ting börjar hitta sin rätta plats. Firar det med första "Före och Efter" bilderna. Detta har blivit "lilla rummet" och här kan man äntligen få ordning på sina papper, starta diverse syprojekt, betala räkningar lite bekvämare än i sängen och givetvis blogga. Det som är soffa på dagen blir lätt till sovplats när man har övernattande gäster, och har redan blivit favoritställe hos katterna, här ligger de när matte sitter vid datorn.

image95

image96

     

Gillar den fina planschen som S köpte på nätet på FooFighters hemsida, finns endast i 100 exemplar. Jag hade inte riktigt den bilden i huvudet när han sa att han beställt en plansch, men efter besök hos ramverkstaden blev den riktigt snygg och passar färgtemat!

Sköna Söndag

Vad skönt det är att ha en hel dag att göra ingenting på. Kommer inte ihåg när man hade det så senast. En av tjejerna från gamla jobbet var här och drack kaffe och åt glass på balkongen, och jag fick lite uppdateringar om vad som hänt sen jag var där sist. Jag måste erkänna att jag varit dålig på att hälsa på sedan jag slutade, så det var kul att ses. 

Igår var svärföräldrarna här och bjöd på trerätters meny från Delicard, läs om konceptet på
delicard.se

♣ Viltpaté med marinerade grönsaker
♣ Hjortstek med vinägersky
♣ Chokladfondue med karamelliserade frukter

och det var precis lika gott som det låter, om inte godare. Jag var till en början skeptisk till förrätten, patén, men det påminde lite om leverpastej och fungerade jättebra till de inlagda grönsakerna som förvällts i ättika och socker. S och svärfar tog med sig recepten till systemet och fick hjälp att hitta viner som passade till respektive rätt och de kan verkligen sin sak, de som jobbar där. Mycket lyckad middag med andra ord, och jag fick duka fint vid nya matbordet. Simme ville vara med och fick en egen stol vid bordet.
- Du skämmer bort katterna, säger svärmor
- Ja det gör jag (leende) , men de är våra bebisar

    

Idag har vi bara njutit av dagen, slappat och laddat batterierna, det måste man göra ibland och det känns som att jag länge gått på reservenergi. Skönt med 4 dagar arbetsvecka också, för sen ska det firas midsommar. För mig hör Öland och midsommar ihop sedan många år tillbaka, och är så glad att så blir fallet även i år. Har skrivit innan om våra vänner som bor på gård, med skogsväg ner till egen avskild strand, och dit är vi bjudna på fredag. Det ska bli underbart, håller bara tummarna för hyfsat väder, bara det inte regnar, men helst vill jag ha så varmt att jag kan ha min nyinköpta blåvitrandiga sommarklänning. Enligt tradition brukar det bli Hotell Strand i Borgholm på midsommardagen, men det återstår att se.

Balkongliv

Ikväll är det ganska kyligt, men de senaste kvällarna har det varit sån värme att det känts som utomlands. Igår fick jag äntligen balkongtrallen som jag beställt via jobbet, har väntat på den i ett par månader nu. Den var väldigt lätt att lägga, men tyvärr saknade vår verktygslåda en såg. Måste låna en imorgon och få klart det sista, men jag är väldigt nöjd med resultatet hittills, det blir lite mer rumskänsla och golvet är varmare att gå på. Härligt för varma sommarkvällar. Vi har även pratat om att köpa en elgrill, det ger inte den riktiga grillsmaken men ett fullgott substitut för den äkta varan.

Har tagit det lugnt i soffan ikväll med nya Sköna hem, nya numret av Cosmopolitan och CSI på tv. Imorgon är det fredag och då ska vi bara ta det lugnt och ha myskväll med lite bakad potatis. Mums!

image87 image88
image89

Ska visa lite riktiga före och efter bilder på vår lägenhet så småningom men i dagsläget är det fortfarande under konstruktion här hemma, har fortfarande saker som inte hittat sin plats och har inte gjort den sista "piffingen", Dessutom väntar vi fortfarande på att de ska ersätta hålet i vardagsrumsväggen med vitrindörrar (i vitt efter lite tjat hos hyresvärden)

Resan till huvudstaden

Kom igår kväll hem efter en härlig långhelg i Stockholm. Svärmor fyllde 60 år och detta firade vi med en resa. Var trött igår kväll och ville verkligen inte gå upp imorse när min telefon spelade fågelkvitter. Eftersom jag började mitt nya jobb i Mars har jag inte direkt någon semester att ta ut i sommar, utan får nöja mig med några strödagar här och där, det här var två av dem. Men resan innehöll allt en semester ska ha, sol, bad, god mat, mycket rosévin och en hel del shopping.
image83 image86image84 image85


Nu har man stillat shoppingbegäret för ett tag (några dagar eller så). Hann med både Barkaby outlet och på vägen hem, Vingåker factory outlet. Att jag köper märkeskläder är inte speciellt vanligt, tröttnar fort på saker och vill hellre byta ut ofta, så när jag får chansen att shoppa märken till H&M priser, då handlar jag... mycket! Många kassar blev det! 

Nu börjar vi dessutom få lite ordning här hemma efter flyttkaoset, bilder utlovas senare, men nu ska jag stupa i säng!  
   

Äntligen på plats!

image78

Bloggtorka p.g.a att internet inte fungerat i nya lägeheten förrän nu. Idag blir fixardag och när skrivbordet är på plats i "lilla rummet", gästrummet, ska här bloggas!!