Lunchpromenad

image538

Kameran fick följa med på gårdagens lunchpromenad. Eftersom jag arbetar en bit utanför stan har jag naturen runt knuten på jobbet och passar givetvis på att ta lite frisk luft när solen skiner.

Annars tycker jag inte man hinner blogga så mycket som man skulle önska den här årstiden, det är så mycket annat på schemat. Igår kväll var vi på Tapasrestaurang med syrran och hennes sambo, fantastiskt gott. Jag åt skummad kantarellsoppa, mandel och vitlöksfräst fläskfile och en tabla de embutidos (salami, gudomlig chevreost, oliver stora som valnötter och serranoskinka) Detta avnjöts med ett svalt rosevin med inslag av hallon och smultron. Låter det gott? Precis så gott var det! Hoppas ni har en lika trevlig helg

Temavecka - blommigt och rutigt

image536

image537

Missade gårdagens tema blommigt på grund av födelsedagskalas och idag ska jag på fotboll, om typ 5 minuter.
Slänger i en hast in min blommiga pelargon och mamma och pappas härligt gröna rutiga mosaikkakel i köket. Massor av fler härliga bidrag hittar du
här.

Temavecka - prickigt

image535

Prickigt helt enkelt! Ljusmanschetter från Nybro Glasbruk. Fler prickiga bidrag hittar du hos
Ellas inspiration.

Tisdagstema - naturmaterial

image534

För ett par månader sedan spenderade jag och mina väninnor en underbar helg på detta ställe, Yasuragi Hasseludden Spa. Byggnaden är uppbygd enligt Feng Shui konstens alla regler och allt är gjort i naturmaterial. Kan verkligen rekommendera ett besök till denna populära tillflyktsort och rekreationsställe. Bara maten i sig är väl värt besöket! 
Naturmaterial var veckans
tisdagstema.

Mönstervecka- randigt

image533

Hänger på temat på
Ellas inspiration så här på kvällskvisten. Eftersom jag älskar former och mönster kan jag ju bara inte missa denna utmaning, först ut är RANDIG Måndag. Därefter följer: 

PRICKIG Tisdag
BLOMMIG Onsdag
RUTIG Torsdag
FLÄTAD Fredag

Den randiga koppen är arvegods från S farmor och fullkomligt underbar. Än så länge har vi inte druckit ur dem så mycket men de är tunna i kanten och sådana älskar jag.

Cerise

image532

Har haft en underbart skön helg med avkoppling och mycket frisk luft. Igår eftermiddag satte jag mig med en bok (sista Stieg Larsson) på balkongen och bara njöt. Jag hade jättegära haft en egen trädgård att sitta i, men igår var jag verkligen glad att vi i alla fall har balkong. När jag efter ett par timmar gick in igen såg jag att jag fått "bonnbränna" på armen efter t-shirten, som tur var syns den knappt idag, men det är skönt att man ser att solen tar. Nu ska jag laga ugnspannkaka och sedan ska jag sy lite, vad kanske jag återkommer om senare.

Kvällens dilemma: CSI eller Cashmere Mafia, vad tittar ni helst på?

Äntligen färdigmålat- vitt vitt vitt

image530

Nu är soffbordet äntligen färdigt och på plats! Det blev jättefint men skapade tyvärr ett problem... soffan ser riktigt smutsig ut och tyvärr hjälper det inte längre att tvätta tyget. Så nu blir det snarast en tripp till IKEA som har nya klädslar för en billig peng, så blir det som en helt ny soffa. Vi har dessutom en plan till angående vardagsrummets utformning, men den håller jag nog tyst om till vi kan förverkliga den, kanske när skattepengarna kommer. S är helt underbar som hänger med på mina små inredningsinfall, och det senaste var det faktiskt han själv som var initiativtagare till. S&S, vilket team!
Idag är det seriepremiär för fotbollslaget så jag ska kolla i det underbara vädret, ikväll blir det nog ganska lugnt och mysigt här hemma, jag, S & M- de tre musketörerna! Jag önskar er en trevlig lördag!

bara som en liten påminnelse, så här såg det ut innan nya soffbordet kom på plats, jag tycker det är en klar förbättring och bordet med otaliga klösmärken går i containern.


Loppisklackar

image529

Ja ett par fynd kom jag givetvis hem med från loppisen i lördags, även om de var små. Vasen kostade 15 pix och när jag provade skorna och de satt som gjutna var det inte svårt att betala 25 kronor för dem. Gillar att klacken inte är så hög och de gröna tårna. Kommer vara en given favorit till jeans och t-shirt bara det blir lite varmare ute.
Och så är jag lycklig för att min orkidée knoppas igen och hela 3 nya stänglar! Nu är det snart dags för mårbacka pelargonerna också.... Att jag älskar våren går inte att ta miste på!

Tisdagstema-himmel

image528

När pappa fyllde år förra sommaren var hela familjen på semester i Danmark. Det regnaden nästan konstant under de dagarna vi var där, men på pappas födelsedag sprack himlen upp och vi gick ner till stranden och badade och solade. Det var fint hela kvällen och vi åt middag utomhus på en jättehärlig restaurang med grilllbuffe. Dagen efter stod det åter som spön i backen. Himmel är dagens
tisdagstema.

God kväll!

image527

Nu är det "Nytt läge" på 3:an och bredvid mig ligger några timmars härlig läsning. Idag var jag och hämtade ut mitt paket från Adlibris med sista Stig Larsson boken, jag bara längtar efter att få kasta mig över den. Och nya numret av Sköna Hem väntade på sängen när jag kom hem. Är trött efter busy men härlig helg, som bestod av middag med vänner, loppis i folkets park, fest med fotbollsgänget och söndagsfrukost på stadshotellet.

The King

image526

Ja, det här är kungen i vårt hushåll, han är så ståtlig och ibland tror man nästan att han tänker mänskligt.
Lilla sessan Elsa är också söt, men har en helt annan personlighet. Enda likheten mellan syskonparet är deras ögon, som har precis samma färg.

Tofsigt!

image525

En liten detalj här hemma bara

Tisdagstema mat

image523

Smoothies är ett omtyckt inslag i helgfrukosten, det är bara då man tar sig tid att göra en vitaminbomb.
Mat är dagens
tisdagstema. Och så här kan det se ut när vi dukar upp helgfrukost

image524

På bilden har lillebror sovit över på soffan, därav täcket i soffan :)


Lite vit färg

image522

Vet inte riktigt vart vi ska ha denna "klädstege" men här har den fått sin plats så länge.
Har inte hängt något på än eftersom den precis torkat. Idag tog jag en paus från målandet, men imorgon ska jag måla soffbordet en sista gång. Längtar efter att få plocka ner det! Nackdelen som S påpekade är att man inte kan lägga upp fötterna på det, kanske får skaffa riktiga fotpallar istället ?! Helst av allt skulle jag vilja ha en divan, men det får inte riktigt plats med nuvarande soffan (IKEA Ektorp) som vi för övrigt gillar. Drömmen är grå howardsoffa, den svängda modellen tycker jag är snygg.

Min vän Helge

image520

Jag har en ny vän, han heter Helge och flyttade hem till mig innan helgen. Skapare till den här lilla varelsen är Grafiska formgivaren och duktiga fotografen
Anne, och som tack för mitt namnförslag till honom, fick jag ett exemplar på posten. Visst är han söt!?

Denim lover

image519

What can I say? Jag är en jeanstjej helt enkelt, jobbade ju i jeansbutik innan mitt nuvarande jobb!
Har organiserat garderoben idag, varma koftor och vinterkläder åker upp på vinden och ger plats för ljusa färger och tunna tyger. Det är lika härligt varje år att ta fram det som legat och vilat, i väntan på våren och solen.

Triss i ranunkler

image518

Nu är soffbordet vitt, bambustegen vit, håret mööörkt och snart blir det ett glas rött! Är mycket nöjd med soffbordet hittills, men det tog tid att slipa ner den lackade ytan på den svarvade bordfoten. Behöver dock minst ett lager till, men säkert två. Stegen däremot vill ja ha lite slarvigt målad så den blir bra som den är efter första lagret. Den ska få tjäna klädhängare i sovrummet eftersom jag bara slänger kläderna på golvet när jag är trött och går och lägger mig. Grannarna har snällt upplåtit sitt förråd på vinden till min målning (vårt är alldeles proppfullt) Det skulle nämligen inte passa med tassavtryck och katthår på soffbordets yta tycker jag.
Dagens inköp på stan blev en dörrmatta och en påse lösgodis till vår myskväll ikväll. Var också och lämnade in min skinnjacka på "målning" eftersom jag fick målarfärg på min när vi bar in tv bänken. Detta innebar att jag fick inviga min nya vårjacka och därmed ska jag behålla den, det var ett mycket bra beslut kände jag!

Nu är det klippt!

image517

Det var en ansenlig mängd hår som låg i en hög på golvet vid gårdagens besök hos frisören. Har inte fixat det på bilden till höger och det ska tonas också, men jag är nöjd. Det växer ju så fort så efter sommaren har jag ganska långt igen om jag sparar. I helgen blir det målarstuga igen, denna gången soffbord som ska bli vitt. Hoppas på solsken så man blir inspirerad av hålla sig utomhus lite också. Ha en trevlig helg!

Inköp och helgkänning

image516

Ja det var lite av förra helgens inköp och nu är det redan helg igen (imorgon alltså).

♦ Virkad bolero/väst H&M
♦ T-shirt med tillhörande väst, ska bara sys in lite i sidorna.
♦ Kökshandduk m.m från Lagerhaus
♦ Rosa vas Hemtex
♦ Vita plastiga spetstabletter Hemtex

Balkongliv

image513

Som sagt börjar våren smyga sig på, den är nästan bättre än sommaren med sin förväntan och längtan efter lata dagar i solen. Många gånger tänker man att man skulle bo i ett varmare land, men varje gång kommer jag fram till att jag skulle sakna våra årstidsväxlingar för mycket, det gör ju att man alltid har något att längta till. När bara graderna börjar stiga lite är det dags att olja in golvtrallen av akaciaträ och köpa nya stolar till balkongen, de här från ellos ligger bra till. Pallen som vi har som bord ska kläs i vaxdukstyg och inspiration hittade jag på designonline.se

image515

Så här såg det ut förra året, med lite vita pelargoner på räcket.

Tisdagstema-lång

image510
image512
'
Min första tanke när jag såg dagens
tisdagstema var den långa väntan på våren, som ibland känns oändlig. Nu längtar jag efter balkongliv och att få hänga undan vinterjackan för säsongen! Första bilden är tagen förra våren, då vi precis skulle flytta in i vår nya lägenhet, och den andra bilden är tagen för ett par veckor sedan. Lyckligtvis ligger inte snön kvar, men just nu regnar det och är dimmigt. Tyvärr måste jag nog ta bilen till kursen ikväll...